Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ποτέ δεν αρνηθήκαμε έναν ισότιμο διάλογο με την Ευρώπη – Δόλος από τη Δύση

Ρωσία: Ποτέ δεν αρνηθήκαμε έναν ισότιμο διάλογο με την Ευρώπη – Δόλος από τη Δύση
Θα βρούμε Ευρωπαίους εταίρους που θα κοιτούν τα συμφέροντα τους και όχι των ΗΠΑ τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ρωσία ουδέποτε αρνήθηκε να συμμετάσχει σε έναν ισότιμο διάλογο με την Ευρώπη για την επίλυση κρίσιμων ζητημάτων ασφαλείας διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
«Είμαστε αισιόδοξοι ότι αργά ή γρήγορα θα βρούμε πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη που θα είναι σε θέση να βασίζονται στα δικά τους εθνικά συμφέροντα αντί να έχουν την φιλοδοξία να ικανοποιήσουν εκείνους που βρίσκονται στην άλλη πλευρά του ωκεανού.
Θα υπάρξει κάποιος με τον οποίο θα συμφωνήσουμε» ανέφερε ο Lavrov.
Όπως είπε ο δόλος της Δύσης έχει ως αποτέλεσμα η Ρωσία να ενισχύει την αποφασιστικότητα της να δώσει προτεραιότητα όσον αφορά τη διπλωματία της στα νότια και ανατολικά της.

Πρόβλημα για τους αντιπάλους

«Μας είναι ξεκάθαρο εδώ και λίγο καιρό ότι η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας ως ενός από τα βασικά συστημικά στοιχεία στον επεκτατικό ευρασιατικό χώρο είναι πρόβλημα για τους αντιπάλους μας.
Ωστόσο, η ιστορία διδάσκει ξανά και ξανά ότι οι όποιες απόπειρες κατάρρευσης της Ρωσίας, διάσπασης της κοινωνίας, πόσο μάλλον προσβολής της εδαφικής ακεραιότητας της, το μόνο που κάνουν είναι να συμβάλλουν στη συσπείρωση του λαού μας, να ενθαρρύνουν τη συνεχή πορεία προς την κυριαρχία βασικών τομέων της ζωής.
Η αδυναμία της Δύσης να διαπραγματευτεί και ο δόλος της επιβεβαιώνονται, γεγονός που ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να δώσουμε προτεραιότητα στην ανάπτυξη των νότιων και ανατολικών φορέων της εξωτερικής πολιτικής» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο επισημαίνει ότι η Δύση, προσπαθώντας να αναβιώσει το μονοπολικό παγκόσμιο μοντέλο υπό το σύνθημα της «τάξης βασισμένης σε κανόνες» καταφεύγει σε κάθε μέσο: πίεση, προκλήσεις, εκβιασμό, εκφοβισμό των ανεπιθύμητων και χρήση βίας.
«Ο πόλεμος πληροφοριών είναι ανάμεσα σε αυτά τα μέσα, και ένα στοιχείο εδώ είναι το αφήγημα της εδαφικής διάσπασης της Ρωσίας ως μία από τις επιτρεπτέες επιλογές για την επίλυση του «ρωσικού ζητήματος» επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης