Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση κατευνασμού από τον CEO της Credit Suisse: Δέσμευση για άμεσο σχέδιο εξορθολογισμού - «Επικεντρωθείτε στα γεγονότα»

Επιχείρηση κατευνασμού από τον CEO της Credit Suisse: Δέσμευση για άμεσο σχέδιο εξορθολογισμού - «Επικεντρωθείτε στα γεγονότα»
Η επιστολή προς τους εργαζόμενους ήρθε μετά την ανακοίνωση της Credit Suisse ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη κεντρική τράπεζα της Ελβετίας για δανεισμό έως και 50 δισ. φράγκα
Σχετικά Άρθρα
Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει εργαζόμενους, πελάτες και μετόχους της Credit Suisse, ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας, Ulrich Koerner, τους κάλεσε να εστιάσουν στα γεγονότα, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα σε ένα σχέδο εξορθολογισμού.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, ο Koerner υποστήριξε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να εστιάζει στον μετασχηματισμό της Credit Suisse από θέση ισχύος, επικαλούμενος ένα βελτιωμένο δείκτη κάλυψης ρευστότητας και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίων.
«Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το κλειδί για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες και οι επενδυτές στη μετοχή κατανοούν τα δυνατά σημεία της τράπεζας, τη στρατηγική μας και την επιταχυνόμενη πρόοδο που σημειώνουμε για τη δημιουργία της νέας Credit Suisse» επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας.

Αναστάτωση στις αγορές

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή προς τους εργαζόμενους ήρθε μετά την ανακοίνωση της τράπεζας το πρωί της Πέμπτης (16/3/2023) ότι κατέληξε σε συμφωνία με την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας για το δανεισμό έως και 50 δισ. φράγκα ενώ προσφέρθηκε να επαναγοράσει χρέος 3 δισ. φράγκα. Τα πρόσθετα βήματα για τη στήριξη των οικονομικών ήρθαν μετά την κατρακύλα των μετοχών της έως και 31% την Τετάρτη (15/3/2023) στις συναλλαγές στη Ζυρίχη ενώ τα ομόλογά της υποχώρησαν σε επίπεδα που σηματοδοτούν βαθιά οικονομική δυσχέρεια.
Οι ανησυχίες για την οικονομική υγεία της Credit Suisse έχουν φέρει αναστάτωση στις διεθνείς αγορές, ανησύχησαν τις ρυθμιστικές αρχές σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και ώθησαν ορισμένες εταιρείες να επανεκτιμήσουν την έκθεσή τους στην τράπεζα.
Ο Koerner είπε ότι ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση της ετήσιας έκθεσης της Credit Suisse «οδήγησε επίσης σε περαιτέρω προσοχή στην Credit Suisse».
«Σε στιγμές όπως αυτή, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στα γεγονότα και να ενισχύσουμε τα δυνατά σημεία της τράπεζας», επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης