Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen: Υγιές το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ – Αυστηρότερη εποπτεία για τον «σκιώδη» τομέα

Yellen: Υγιές το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ – Αυστηρότερη εποπτεία για τον «σκιώδη» τομέα
Στα σκαριά σχέδιο αυστηρότερης εποπτείας για τις «σκιώδεις τράπεζες» στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα «παραμένει υγιές, με ισχυρά κεφάλαια και ρευστότητα», διαβεβαίωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, υπογραμμίζοντας ότι οι ενέργειες για τη σταθεροποίηση της τραπεζικής αναταραχής από τις πτωχεύσεις των SVB και Signature σταθεροποίησαν το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
«Φυσικά συνεχίζουμε να είμαστε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», σημείωσε, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.
Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ παρουσίασε σήμερα 21/4 πρόταση του Συμβουλίου Εποπτείας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSOC) που θα αναθεωρεί τον τρόπο με τον οποίο ορίζονται οι μη τραπεζικές εταιρείες.
Αλλά η τραπεζική αναταραχή έδειξε ότι το έργο των εποπτικών αρχών δεν έχει ολοκληρωθεί και απαιτούνται αλλαγές, υπογράμμισε.
Η ίδια δήλωσε ότι ο χαρακτηρισμός μη τραπεζικών εταιρειών ως συστημικά σημαντικών, μια κίνηση που θα τις έθετε υπό την εποπτεία της Fed, έχει καταστεί δύσκολος από αλλές που θέσπισε η κυβέρνηση Τραμπ το 2019. Οι νέες οδηγίες καταργούν αυτά τα «αχρείαστα εμπόδια», υπογράμμισε.
O χαρακτηρισμός τους ως συστημικά σημαντικών θα καθορίζεται από το «αν η ύπαρξη σημαντικών πιέσεων στην εταιρεία» και η φύση και το εύρος των δραστηριοτήτων της αποτελούν απειλή για την αμερικανική χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης