Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρές μάχες στο Bakhmut – Prigozhin (Wagner): Αφήστε μας να τελειώσουμε τη δουλειά

Σφοδρές μάχες στο Bakhmut – Prigozhin (Wagner): Αφήστε μας να τελειώσουμε τη δουλειά
Είναι απίθανο η Bakhmut να καταληφθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες αναφέρει ο Prigozhin
Σχετικά Άρθρα
Οι πλέον σφοδρές και αιματηρές μάχες διεξάγονται τα τελευταία 24ωρα στην Bakhmut, στην ανατολική Ουκρανία με τον Yevgeni Prigozhin, επικεφαλής της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner, να υποστηρίζει πως είναι απίθανο να καταληφθεί η πόλη μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Δεν έχει πέσει ακόμα

«Είναι απίθανο η Bakhmut να καταληφθεί πλήρως αύριο ή μεθαύριο», ανέφερε σε μήνυμα του στο Telegram σήμερα Παρασκευή 19/5 τα ξημερώματα ο Prigozhin, κάνοντας λόγο για σφοδρές μάχες σε νοτιοδυτικές συνοικίες της πόλης.
«Η Bakhmut δεν έχει καταληφθεί ακόμη.
Υπάρχει μια συνοικία που λέγεται Shamalyot.
Πρόκειται για απόρθητο οχυρό (...)
Οι σκληρότερες μάχες δίνονται εκεί αυτή τη στιγμή.
Έχω κάτι σημαντικό να ζητήσω λοιπόν: η σιωπή είναι χρυσός.
Αφήστε μας να τελειώσουμε τη δουλειά» υποστήριξε ο επικεφαλής της Wagner, οι δυνάμεις της οποίας κατάφεραν να καταλάβουν και το τελευταίο οχυρό των Ουκρανών στη δυτική συνοικία της πόλης που είναι γνωστή ως «περιοχή Domino».
Όπως αναφέρεται, οι Ουκρανοί αφήνουν τις θέσεις τους κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφήνοντας πίσω τον οπλισμό τους ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για άτακτη υποχώρηση στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών οι μάχες πλέον έχουν επικεντρωθεί σε συνοικίες στα νότια της πόλης, κοντά στο μνημείο Mig-17.

Για νίκες μιλούν οι Ουκρανοί

Από την πλευρά τους πάντως οι Ουκρανοί κάνουν λόγο για νίκες και για ανακατάληψη εδαφών στην Bakhmut.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως έχουν ανακαταλάβει 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιφέρεια του Bakhmut, παραδεχόμενοι πως οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν μέσα στην πόλη, η οποία έχει σχεδόν ισοπεδωθεί.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τους δρόμους προς την πόλη προκειμένου να επιβραδύνουν την επίθεση τους.
«Τώρα, καθώς έχουμε αρχίσει να προελαύνουμε, βομβαρδίζουν όλους τους δρόμους προς την πρώτη γραμμή, έτσι τα τεθωρακισμένα μας οχήματα δεν μπορούν να παραδώσουν περισσότερο πεζικό, πυρομαχικά και άλλα πράγματα», είπε ο Petro Podaru, διοικητής πυροβολικού της Ουκρανίας.
Μάλιστα αναφέρουν πως οι δυνάμεις τους έχουν καταφέρει να προωθηθούν στα πλευρά, καλύπτοντας μια απόσταση 150 μέχρι 1.700 μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης