Τελευταία Νέα
Διεθνή

H UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse - Οι «κόκκινες γραμμές» για τις χώρες υψηλού κινδύνου

H UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse - Οι «κόκκινες γραμμές» για τις χώρες υψηλού κινδύνου
Η διευρυμένη UBS θα έχει ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και 120.000 εργαζόμενους
Σχετικά Άρθρα
Στη UBS πέρασε και επίσημα -από σήμερα (12/6/2023)- η Credit Suisse, με την πρώτη να ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Σε ανοιχτή επιστολή, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της UBS, Colm Kelleher, και ο νεοεισερχόμενος διευθύνων σύμβουλος, Sergio Ermotti, δήλωσαν: «Θα συγκεντρώσουμε τη συλλογική τεχνογνωσία, την κλίμακα και την ηγεσία διαχείρισης πλούτου τόσο της UBS όσο και της Credit Suisse για να δημιουργήσουμε μια ακόμη ισχυρότερη εταιρεία». Η επιστολή συνεχίζει ότι θα υπάρξουν «προκλήσεις», αλλά και «μεγάλες ευκαιρίες», καθώς η τράπεζα δεσμεύεται να «μην συμβιβαστεί όσον αφορά την ισχυρή κουλτούρα της UBS, τη συντηρητική προσέγγιση των κινδύνων ή την ποιότητα των υπηρεσιών της».
Η UBS συμφώνησε στη συμφωνία, ύψους 3,2 δισ. δολ. τον Μάρτιο, με τις ελβετικές ρυθμιστικές αρχές να διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην εξαγορά εν μέσω ανησυχιών ότι οι σοβαρές ζημίες της Credit Suisse θα αποσταθεροποιούσαν το τραπεζικό σύστημα.
Η διευρυμένη UBS θα έχει ισολογισμό 1,6 τρισ. δολαρίων και 120.000 εργαζόμενους.

Οι «κόκκινες γραμμές» στα στελέχη της Credit Suisse

Εν των μεταξύ, σύμφωνα με τους Financial Times, η UBS Group AG αναμένεται να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στους τραπεζίτες της Credit Suisse Group AG, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης νέων πελατών από χώρες υψηλού κινδύνου.
Μια λίστα που αποτελείται από σχεδόν δύο δωδεκάδες «κόκκινες γραμμές» θα απαγορεύσει στο προσωπικό της Credit Suisse μια σειρά δραστηριοτήτων, έναν περιορισμό που αποσκοπεί στον μετριασμό του κινδύνου για την UBS, αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα. Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti, δήλωσε ότι η εταιρεία προετοιμάζεται για λίγους «ανώμαλους» μήνες καθώς εργάζεται για την περίπλοκη ενοποίηση.
Εκτός από την πρόκληση συζητήσεων σχετικά με τις βαθιές περικοπές σε επίπεδα προσωπικού και την εκκαθάριση πιο ριψοκίνδυνων assets, το κλείσιμο της συμφωνίας μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω αποχωρήσεις βασικών στελεχών καθώς η διοίκηση διαμορφώνεται υπό τον Ermotti.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης