Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίθεση με θαλάσσιο ουκρανικό drone κατά του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα

Επίθεση με θαλάσσιο ουκρανικό drone κατά του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα
Εξουδετερώθηκε από ρωσικά σκάφη περιπολίας αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Λίγες ώρες πριν από την επίθεση του ουκρανικού drone κατά της Μόσχας, οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν και θαλάσσιο ουκρανικό drone που είχε ως στόχο πλοία του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει πως σκάφη περιπολίας εξουδετέρωσαν ένα θαλάσσιο drone σε μια απόσταση περίπου 237 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης, όπου είναι και η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει πως το drone δεν καταφέρε να φτάσει στο στόχο του και ότι εξουδετερώθηκε από πυρά του στόλου της Μαύρης Θάλασσας καθώς και από τα σκάφη περιπολίας Pitlivy και Vasily Bykov.
Οι επιθέσεις με drones των Ουκρανών έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα από τη στιγμή που η Ρωσία αποχώρησε από τη Συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά.
Στις 4 Αυγούστου η Ρωσία ανακοίνωσε ότι είχε εξουδετερώσει μια επίθεση κατά της ναυτικής βάσης του Novorossiysknaval, με τους Ουκρανούς να υποστηρίζουν πως το χτύπημα τους σε πολεμικό πλοίο ήταν επιτυχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης