Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ζητά να σταματήσει η βοήθεια προς το Αζερμπαϊτζάν

ΗΠΑ: Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ζητά να σταματήσει η βοήθεια προς το Αζερμπαϊτζάν
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ματαιώσουν τη βοήθεια ασφαλείας που παρέχουν στο Αζερμπαϊτζάν μετά την κατάληψη του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να ματαιώσουν τη βοήθεια ασφαλείας που παρέχουν στο Αζερμπαϊτζάν μετά την κατάληψη του αρμενικού θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, τον περασμένο μήνα, δήλωσε σήμερα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπεν Κάρντιν, ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
"Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να διαχειρίζεται τη συντονισμένη, σκόπιμη εκστρατεία εθνοκάθαρσης του Αζερμπαϊτζάν, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα τόσο στη στήριξη των Αρμενίων που εκδιώχθηκαν όσο και στο να λογοδοτήσει το Αζερμπαϊτζάν", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο γερουσιαστής.
Στις 20 Σεπτεμβρίου, σε μια επιχείρηση-αστραπή, οι αζέρικες δυνάμεις κατέλαβαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ, έναν αποσχισθέντα θύλακα οι κάτοικοι του οποίου ήταν στην πλειονότητά τους Αρμένιοι. Το γεγονός αυτό πυροδότησε μια έξοδο τουλάχιστον 100.000 Αρμενίων.
Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν μέτρα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η καταδίκη της εμπρηστικής ρητορικής, ώστε να διασφαλίσουν ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν θα επιδιώξει να αποκτήσει άλλα εδάφη, πρόσθεσε ο Κάρντιν. Για αυτό η Ουάσινγκτον "θα έπρεπε να διακόψει τη βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας στο Αζερμπαϊτζάν, μέχρι να σταματήσει αυτή η βάναυση εκστρατεία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης