Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: «Είχαμε προειδοποιήσει το Ισραήλ αλλά δεν μας πήρε σοβαρά»

Αίγυπτος: «Είχαμε προειδοποιήσει το Ισραήλ αλλά δεν μας πήρε σοβαρά»
Η Ιερουσαλήμ δεν έδωσε σημασία στις προειδοποιήσεις της, ισχυρίζεται η Αίγυπτος 
Αιγύπτιος αξιωματούχος ανέφερε πως το Κάιρο είχε ειδοποιήσει το Ισραήλ για την πιθανότητα επίθεσης της Hamas από την Γάζα, ωστόσο η Ιερουσαλήμ δεν έδωσε σημασία.
«Είχαμε προειδοποιήσει το Ισραήλ για κάτι μεγάλο» αλλά αυτοί είχαν αλλού το μυαλό τους, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών της Αιγύπτου στο Associated Press.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο, οι Ισραηλινοί προτίμησαν να επικεντρωθούν στη Δυτική Όχθη και υποβάθμισαν τη σοβαρότητα της απειλής από τη Γάζα. «Τους προειδοποιήσαμε ότι η κατάσταση θα εκραγεί σύντομα, και πολύ σύντομα μάλιστα, και ότι η έκρηξη θα είναι μεγάλη. Αλλά υποτίμησαν αυτές τις προειδοποιήσεις».
Η Αίγυπτος έχει ζητήσει από το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και από τη Χαμάς να φροντίσει να διατηρήσει σε καλή κατάσταση τους ομήρους αλλά και ανοικτό το ενδεχόμενο αποκλιμάκωσης σύντομα.
Ωστόσο οι πηγές, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, εκτίμησαν ότι τα επαναλαμβανόμενα πλήγματα του Ισραήλ εναντίον της Γάζας καθιστούν δύσκολη τη μεσολάβηση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης