Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία - Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 0,3% το γ' 3μηνο του 2023

Ισπανία - Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 0,3% το γ' 3μηνο του 2023
Σε ετήσια βάση, η οικονομική παραγωγή της Ισπανίας το τρίτο τρίμηνο επεκτάθηκε κατά 1,8%
Στο 0,3% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη της ισπανικής οικονομίας το γ' τρίμηνο του 2023 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής αρχής της χώρας, παρουσιάζοντας επιβράδυνση από την αναθεωρημένη ανάπτυξη 0,4% που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση.
Σε ετήσια βάση, η οικονομική παραγωγή της Ισπανίας το τρίτο τρίμηνο επεκτάθηκε κατά 1,8%, από την αναθεωρημένη αύξηση 2,0% το προηγούμενο τρίμηνο. Η ανάπτυξη ήταν ταχύτερη από τη μέση εκτίμηση του 1,6% της δημοσκόπησης του Reuters.
«Οι ειδήσεις που είχαμε σήμερα το πρωί για την οικονομική ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου, καθώς και τα χθεσινά στοιχεία για την ανεργία, επιβεβαιώνουν τη δύναμη της ισπανικής οικονομίας, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται με δύναμη», δήλωσε η υπηρεσιακή υπουργός Οικονομίας, Nadia Calvino, στον ραδιοφωνικό σταθμό RNE την Παρασκευή.
Η εγχώρια κατανάλωση παρέμεινε ισχυρή κατά τη διάρκεια του τριμήνου, αν και η ζήτηση από το εξωτερικό συρρικνώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία του INE, ενώ οι δαπάνες των ξένων επισκεπτών στην Ισπανία σημείωσαν άλμα, καθώς ο τουριστικός τομέας είχε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι.
Η κυβέρνηση αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα αυξηθεί κατά 2,4% φέτος.
Η Ισπανία έχει καλύτερες επιδόσεις από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η οικονομία της οποίας εξαρτάται περισσότερο από τη μεταποίηση και υποφέρει περισσότερο από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης