Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με μικρά κέρδη υποδέχονται τον Δεκέμβριο οι ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX +0,8%

Με μικρά κέρδη υποδέχονται τον Δεκέμβριο οι ευρωπαϊκές αγορές - Ο DAX +0,8%
Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν τον Νοέμβριο τον καλύτερο μήνα τους από τον Ιανουάριο
Σχετικά Άρθρα
Με συγκρατημένη άνοδο υποδέχονται τον Δεκέμβριο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τη θετική δυναμική του Νοεμβρίου χάρη στις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ολοκληρώσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,8% στις 16.348 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,7% στις 7.505 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.336 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,4%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,1% στις 29.777.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 10.090 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στην Ασία, ο ιαπωνικός Nikkei 225 διαπραγματεύτηκε με οριακές μεταβολές μετά από το άλμα 8,5% που σημείωσε τον Νοέμβριο.
Ο δείκτης παρέμεινε επίσης σε απόσταση αναπνοής από τα υψηλά 33 ετών, αν και τα περαιτέρω κέρδη ήταν κάπως αβέβαια, καθώς τα στοιχεία PMI που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή έδειξαν διατήρηση της αδυναμίας στον τομέα της μεταποίησης.

Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν τον Νοέμβριο τον καλύτερο μήνα τους από τον Ιανουάριο, καθώς η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού ενίσχυσε τις συζητήσεις ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τελειώσει με τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.
Οι προσδοκίες αυτές ενισχύθηκαν την Πέμπτη μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός της ευρωζώνης υποχώρησε στο 2,4% τον Νοέμβριο, από 2,9% τον Οκτώβριο και σημαντικά χαμηλότερα από το αναμενόμενο.
Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ επιθυμούσαν να υποβαθμίσουν τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος, αλλά ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ιταλίας, Fabio Panetta, ο οποίος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η ΕΚΤ δεν πρέπει να προκαλέσει "περιττή ζημιά" στην οικονομία και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα μέσω σταθερά υψηλών επιτοκίων.
Η πρόεδρος της ΕΚΤ Christine Lagarde πρόκειται να μιλήσει αργότερα σήμερα, πριν από την εμφάνιση του προέδρου της Fed Jerome Powell, και οι απόψεις τους σχετικά με τη μελλοντική νομισματική πολιτική θα μελετηθούν προσεκτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης