Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κανονικά θα στηθούν οι κάλπες σε Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson

Ρωσία:  Κανονικά θα στηθούν οι κάλπες σε Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson
Στις προεδρικές κάλπες της Ρωσίας θα προσέλθουν οι πολίτες των προσαρτημένων περιοχών
Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024 θα περιλάβουν ψηφοφορία σε τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας τις οποίες προσήρτησε ως δικό της έδαφος η Ρωσία πέρυσι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο την κεντρική εκλογική επιτροπή.
Η Ουκρανία έχει ήδη πει πως οποιαδήποτε ψηφοφορία για ρωσικές εκλογές στις περιοχές θα είναι άκυρη, στο Donetsk, τη Luhansk, τη Zaporizhia και τη Kherson και πως θα ασκήσει δίωξη σε τυχόν παρατηρητές που θα σταλούν για να επιτηρήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Ωστόσο η δυνατότητα της Μόσχας να διεξαγάγει τις εκλογές σε αυτά τα νέα εδάφη της, είναι πολιτικά σημαντική για το Κρεμλίνο.
Σημειώνεται ότι οι περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία έχουν τεθεί υπό στρατιωτικό νόμο.
Η ανακήρυξη της προσάρτησής του πέρυσι, επτά μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου με την Ουκρανία, απορρίφθηκε ως παράνομος από το Κίεβο και αρκετές χώρες στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρόεδρος Vladimir Putin επιβεβαίωσε την περασμένη Παρασκευή, σε σχόλια προς Ρώσους στρατιώτες που πολέμησαν στην Ουκρανία, πως θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου, όπου δεν αντιμετωπίζει σοβαρό ανταγωνισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης