Τελευταία Νέα
Διεθνή

Houthi: Δεν θα δέχονται επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα όσα πλοία δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ

Houthi: Δεν θα δέχονται επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα όσα πλοία δηλώνουν ότι δεν έχουν σχέση με το Ισραήλ
Κάθε πλοίο που πλησιάζει το στενό θα πρέπει να μεταδίδει το μήνυμα: «Δεν έχουμε καμία σχέση με το Ισραήλ»
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα ανταρτών Houthi ανακοίνωσε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 ότι τα πλοία που διέρχονται από το στενό Bab El-Mandeb στην Ερυθρά Θάλασσα θα πρέπει να δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το Ισραήλ και ως εκ τούτου δεν θα δεχτούν επίθεση από την ομάδα, η οποία επιτίθεται σε πλοία στην περιοχή εδώ και τρεις μήνες.
Οι Houthi θεωρούν ότι η πρότασή τους είναι μια «απλή και φθηνή λύση» για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ο Mohammed Ali al-Houthi, επικεφαλής της ανώτατης επαναστατικής επιτροπής, ανάρτησε  την πρόταση στο λογαριασμό του X και απευθύνεται σε διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες και υπουργεία μεταφορών, επισημαίνοντας στο ότι κάθε πλοίο που πλησιάζει το στενό θα πρέπει να μεταδίδει το μήνυμα: «Δεν έχουμε καμία σχέση με το Ισραήλ».
Εάν ένα πλοίο κάνει τη δήλωση αλλά στη συνέχεια κατευθυνθεί προς ένα ισραηλινό λιμάνι, θα μπει στη «μαύρη λίστα» και θα κατασχεθεί την επόμενη φορά που θα επιχειρήσει να διασχίσει την Ερυθρά Θάλασσα, απειλεί η οργάνωση.
Οι αντάρτες έχουν εξαπολύσει περισσότερες από 100 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους προς στόχους στην Ερυθρά Θάλασσα και το Ισραήλ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου, θέτοντας σε κίνδυνο μια οδό διέλευσης όπου διακινείται έως και το 12% του παγκόσμιου εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης