Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Biden ο Zelensky που παρακαλεί το Κογκρέσο για τα 60 δισ. δολ

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Biden ο Zelensky που παρακαλεί το Κογκρέσο για τα 60 δισ. δολ
Ο Zelensky εξέφρασε στον Biden την ελπίδα ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα λάβει μια «σοφή απόφαση» για την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας στο Κίεβο
Σχετικά Άρθρα
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο (17/2/2024) με τον Αμερικανό ομόλογό του Joe Biden κατά την οποία συζήτησαν την κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία.
Ο Zelensky εξέφρασε στον Biden την ελπίδα ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα λάβει μια «σοφή απόφαση» για την έγκριση ενός νέου πακέτου βοήθειας στο Κίεβο.
«Συζητήσαμε την τρέχουσα κατάσταση στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να βασιστώ στην πλήρη υποστήριξη του προέδρου Biden», έγραψε ο Zelensky στο X. «Πιστεύω επίσης ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα λάβει μια σοφή απόφαση».
Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία των δύο ηγετών, αναφέρεται ότι ο Biden τόνισε στον Zelensky ότι οι ΗΠΑ είναι δεσμευμένες στην στήριξη της μάχης της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής.
Η κυβέρνηση Biden προσπαθεί εδώ και μήνες μάταια να ψηφιστεί από το Κογκρέσο ένα νέο πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισεκ. στην Ουκρανία - το οποίο όμως μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης