Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, μετά τα ιστορικά υψηλά – Στο -0,12% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,41%

Πτώση στη Wall, μετά τα ιστορικά υψηλά – Στο -0,12% ο S&P 500, ο Nasdaq -0,41%
Αρνητικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο...
Πτώση σημείωσαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024, υποχωρώντας από τα ιστορικά υψηλά των συνεδριάσεων της προηγούμενης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές κινούνται σε λογική κατοχύρωσης κερδών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση -0,25% στις 38.989 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,12% στις 5.130 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολίσθησε -0,41% στις 16.207 μον.
12_30.JPG
Στο ταμπλό, οι απώλειες μετριάστηκαν από κέρδη άνω του 3% στην αγαπημένη της τεχνητής νοημοσύνης Nvidia.
Η Super Micro Computer αυξήθηκε κατά 18% αφού ο S&P Dow Jones Indices ανακοίνωσε ότι θα ενταχθεί στον S&P 500 αργότερα αυτόν τον μήνα.
Μια ομάδα μετοχών με επίκεντρο το bitcoin, συμπεριλαμβανομένων των Microstrategy και Coinbase, σημείωσαν επίσης αύξηση, καθώς το κρυπτονόμισμα πλησίασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Από την άλλη, βαρίδι αποτέλεσε η Apple, που υποχώρησε περισσότερο από 2,5% μετά το πρόστιμο μαμούθ 2 δισεκ. δολ. που της επέβαλε η Κομισιόν για παραβίαση των αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
Η Tesla σημείωσε πτώση 7% μετά την ανακοίνωση περισσότερων εκπτώσεων τιμών στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.
Εκτός τεχνολογίας, η Ford πρόσθεσε 2% χάρη στα ισχυρά δεδομένα πωλήσεων.
Η Macy's εκτινάχθηκε περισσότερο από 13%.
Η JetBlue σημείωσε άνοδο άνω του 3%, ενώ η Spirit Airlines υποχώρησε περισσότερο από 10%.

«Οι επενδυτές αναρωτιούνται: Πρέπει να έχουμε κάποια κέρδη σε αυτό το σημείο ή απλώς να παραμείνουμε στην πορεία;» είπε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδύσεων της CFRA Research.
Μετά τις σιωπηλές κινήσεις της Δευτέρας, «θα τείνω να πω ότι οι επενδυτές κάθονται στα… αβγά τους και δεν κάνουν πραγματικά τίποτα»..

Υπό πίεση οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ρεκόρ

Σταθεροποιητικά διαπραγματεύτηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης εβδομάδας.
Η συνεδρίαση της ΕΚΤ, η κατάθεση του προέδρου της Fed Jerome Powell και τα βασικά στοιχεία για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ, βρίσκονται στο επίκεντρο αυτή την εβδομάδα.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση -0,11%, στις 17.716 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,55% στις 7.640 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στις 7.956 με άνοδο 0,28%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση 0,07% στις 32.912 μονάδες.
10_31.JPG
Οι μετοχές του κλάδου υγείας σημείωσαν άνοδο 0,7%, ενώ οι μετοχές του κλάδου ταξιδιών και αναψυχής υποχώρησαν κατά 0,5%.
Την περασμένη εβδομάδα, οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν την εβδομάδα υψηλότερα, αφού οι επενδυτές αξιολόγησαν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη.
Ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 2,6% τον Φεβρουάριο, από 2,8% τον Ιανουάριο- οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 2,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης