Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διογκώνεται η δυσαρέσκεια ΗΠΑ προς Netanyahu - Παρέμβαση Harris για άμεση εκεχειρία - Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις

Διογκώνεται η δυσαρέσκεια ΗΠΑ προς Netanyahu - Παρέμβαση Harris για άμεση εκεχειρία - Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις
Με δεδομένο ότι οι συνθήκες είναι απάνθρωπες στη Γάζα, χρειάζεται να κηρυχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός», επισημαίνει η Kamala Harris
Παρά τις διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία, ο ισραηλινός στρατός εξακολουθεί να σφυροκοπά τη Γάζα με παλαιστινιακές πηγές να μεταδίδουν ότι επλήγη φορτηγό που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Deir al- Ballah με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι.
Σε μία από τις πιο ηχηρές παρεμβάσεις της αμερικανικής ηγεσίας, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επέκρινε το Ισραήλ για την ανθρωπιστική κρίση και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.
«Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα ώστε να αυξήσει σημαντικά τη ροή βοήθειας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.
Με δεδομένο ότι οι συνθήκες είναι απάνθρωπες στη Γάζα, χρειάζεται να κηρυχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός», τόνισε σε δηλώσεις της η Kamala Harris, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.
Ηχηρό ράπισμα για τον Netanyahu όμως θεωρείται και η επίσκεψη του μέλους του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου και πολιτικού αντιπάλου του, Benny Gantz στην Ουάσινγκτον.
Το ταξίδι πραγματοποιείται χωρίς την έγκριση του με τον ίδιο να διαμηνύει ότι το Ισραήλ έχει μόνο ένα πρωθυπουργό.
Η αλήθεια είναι ότι οι κυβερνήσεις των Δημοκρατικών από την εποχή του προέδρου Biden είχαν ένα θέμα να βρεθούν στην ίδια σελίδα με τον Benjamin Netanyahu, πόσο μάλλον τώρα που είναι εν μέσω πολέμου και ηγείται της πιο ακροδεξιάς κυβέρνησης στην ιστορία του Ισραήλ.
Φαίνεται λοιπόν πλέον ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιλαμβάνονται ότι ο Netanyahu είναι δέσμιος των ακροδεξιών εταίρων και ότι αυτό ακριβώς βάζει εμπόδιο στις δικές τους διπλωματικές προσπάθειες για λύση των δύο κρατών.

Στον «αέρα» οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Την ίδια ώρα, στον αέρα βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία έξι εβδομάδων και ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους.
Η Hamas αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα του Ισραήλ για παράδοση λίστας με τα ονόματα των ομήρων που είναι ζωντανοί.
Αξιωματούχος της Hamas δήλωσε στη Wall Street Journal, ότι δεν πρόκειται να επιτευχθεί συμφωνία πριν από τις 10 Μαρτίου.

Biden: Το Ισραήλ δεν έχει δικαιολογίες - Δεν επαρκεί η ως τώρα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

«Εκτός από την επέκταση των παραδόσεων βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα, συνεχίζουμε να πιέζουμε σκληρά για περισσότερα φορτηγά μέσω χερσαίων διαδρομών για να παράσχουμε περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους» υποστηρίζει για τις ανρθωπιστικές συνθήκες στη Γάζα , ο Αμερικανός προέδρος Joe Biden.
Επιπλέον, ο Biden διαμηνύει προς το Ισραήλ πως «δεν υπάρχουν δικαιολογίες» για την μη παροχή επαρκούς ανθρωπιστικής αρωγής προς του Παλαιστίνιους της Λωρίδας.
«Η βοήθεια που διοχετεύεται στη Γάζα δεν είναι επ΄ουδενί αρκετή - και επ'΄ουδενί αρκετά γρήγορη» καταλήγει ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε γραπτό μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης