Τελευταία Νέα
Διεθνή

Borrell (EE): Οι ρωσικές εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση και τον εκφοβισμό

Borrell (EE): Οι ρωσικές εκλογές βασίστηκαν στην καταπίεση και τον εκφοβισμό
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ θα εγκρίνουν το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα
Η επανεκλογή του Vladimir Putin στη ρωσική προεδρία βασίστηκε «στην καταπίεση και τον εκφοβισμό», δήλωσε σήμερα 18/3 από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell.
Οι προεδρικές εκλογές στη Ρωσία «δεν ήταν ελεύθερες και δίκαιες» αλλά βασίστηκαν «στην καταπίεση και τον εκφοβισμό» ανέφερε. Διεξήχθησαν «σε ένα περιοριστικό πλαίσιο, που επιτείνεται από τον παράνομο επιθετικό πόλεμο τη Ρωσίας στην Ουκρανία», πρόσθεσε, στην ανακοίνωση που εξέδωσε εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Οι ρωσικές αρχές συνέχισαν να αυξάνουν τη συστηματική καταστολή», στρεφόμενες εναντίον της αντιπολίτευσης, της κοινωνίας των πολιτών, των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης αλλά και εναντίον άλλων επικριτικών φωνών ενώ «κατέφυγαν σε μια καταπιεστική νομοθεσία και σε ποινές φυλάκισης για πολιτικούς λόγους», τονίζεται σε αυτήν την ανακοίνωση της ΕΕ.
Οι Βρυξέλλες ανέφεραν επίσης ότι δεν θα αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των «παράνομων» εκλογών στα ουκρανικά εδάφη που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο. «Είναι άκυρες και μη γενόμενες και δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα», θεωρούν οι «27».
Ο πρόεδρος Putin επανεξελέγη συγκεντρώνοντας ποσοστό 87%, δηλαδή 10 μονάδες περισσότερες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2018. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη 21/3.
Ο Josep Borrell εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ θα εγκρίνουν το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 5 δισεκ. ευρώ, για την Ουκρανία στο σημερινόν (18/3) Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
«Είναι κάτι που συζητιέται εδώ και εβδομάδες, ελπίζω ότι σήμερα οι υπουργοί θα το εγκρίνουν οριστικά, ώστε να αυξήσουμε τη στρατιωτική υποστήριξή μας στην Ουκρανία», είπε πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης