Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ ανοίγει δεύτερο μέτωπο… με τη Ρωσία – Zakharova: Θέλει να βάλει φωτιά στην Υπερκαυκασία

Το ΝΑΤΟ ανοίγει δεύτερο μέτωπο… με τη Ρωσία – Zakharova: Θέλει να βάλει φωτιά στην Υπερκαυκασία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Soltenberg πραγματοποίησε επίσκεψη σε Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία
Για την επιθυμία του ΝΑΤΟ να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο κατά της Ρωσίας έκανε λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova αναφερόμενη στην πρόσφατη περιοδεία του γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg σε Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία.
«Το ΝΑΤΟ επέλεξε μια νέα περιοχή για την αντιπαράθεση του με τη Ρωσία.
Το ΝΑΤΟ έχει ως μέγιστη αποστολή να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο στην Υπερκαυκασία εναντίον της χώρας μας και γενικά στόχος του είναι να βάλει ξανά φωτιά στην περιοχή» υποστήριξε η Zakharova.
Όπως είπε η Zakharova, η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν είναι ικανοποιημένη με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ρωσία για την ειρήνευση στην περιοχή.
Κατά την περιοδεία του σε Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg κάλεσε την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν να ρίξουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης και να επιμείνουν στις προσπάθειες τους για μια ειρηνευτική συμφωνία ενώ αναφέρθηκε και στην προοπτική ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ.
Σχολιάζοντας την περιοδεία Stoltenberg σε κράτη που πάντα ήταν υπό την σφαίρα της επιρροής της Ρωσίας – και οι τρεις αυτές χώρες ανήκαν στη Σοβιετική Ένωση – ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov είπε πως οι προσπάθειες του ΝΑΤΟ να επεκτείνει την επιρροή του στην περιοχή είναι απίθανο να προσφέρουν σταθερότητα στον Καύκασο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης