Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουν κάποιοι – Να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία

Scholz: Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουν κάποιοι – Να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή στήριξη στην Ουκρανία
Επανέλαβε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Σχετικά Άρθρα
Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει με συνέπεια την Ουκρανία, υπογράμμισε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz, αναφέροντας παράλληλα τις «αδυναμίες» που γίνονται εμφανείς στη ρωσική πλευρά.
Σχετικά με τις πρόσφατες εκλογές στην Ρωσία, δήλωσε ότι η χειραγώγησή τους αποτελεί σημάδι αδυναμίας της ρωσικής πλευράς και εξέφρασε το θαυμασμό του για την αντιπολίτευση στη χώρα.
«Είναι πραγματικά δύσκολο να επιμένεις στην ελευθερία σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την στήριξη αυτών των ανθρώπων».
«Η Ρωσία δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουν κάποιοι. Αν ο Ρώσος πρόεδρος πιστεύει ότι το μόνο που έχει να κάνει είναι να αναστείλει αυτόν τον πόλεμο και η υποστήριξή μας εξασθενήσει, τότε έχει κάνει λάθος υπολογισμό», δήλωσε από το βήμα της Bundestag, στην καθιερωμένη ομιλία του πριν από το αυριανό (21/3) Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Περιέγραψε τρεις κατευθυντήριες γραμμές για τη στήριξη στην Ουκρανία: την στήριξη της χώρας «για όσο χρειαστεί», την απόρριψη της ιδέας μιας «υπαγορευμένης ειρήνης» και τον αποκλεισμό κάθε ενδεχομένου εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.
Δήλωσε ότι κατά τη Σύνοδο Κορυφής θα ήθελε να διασφαλιστεί ότι τα κέρδη από τα «παγωμένα» ρωσικά assets στην Ευρώπη θα επενδυθούν στην αγορά όπλων για την Ουκρανία, διευκρινίζοντας ότι για το 2024 αυτά υπολογίζονται σε 5 δισεκ. ευρώ. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της στενότερης συνεργασίας στην ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις στις στρατιωτικές προμήθειες.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, επανέλαβε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι και να φθάσει στην περιοχή η ανθρωπιστική βοήθεια.
«Πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός προκειμένου μεταξύ άλλων να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι και να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στην Λωρίδα της Γάζας». Εμφανίστηκε «προσεκτικά αισιόδοξος» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός «είναι λίγο πιο ρεαλιστική» τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης