Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Τα F-16 θα είναι νόμιμος στόχος και εκτός Ουκρανίας... εάν χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Τα F-16 θα είναι νόμιμος στόχος και εκτός Ουκρανίας... εάν χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών
Η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τους δυτικούς εταίρους της να προμηθεύσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16
Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που θα προμηθεύσουν την Ουκρανία θα αποτελέσουν νόμιμο στόχο για τη Ρωσία εάν χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών στρατευμάτων ακόμη και από αεροδρόμια σε τρίτες χώρες, δήλωσε ξεκάθαρα ο Ρώσος πρόεδρος Putin.
«Φυσικά, εάν χρησιμοποιηθούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών, θα είναι νόμιμος στόχος για εμάς, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να βρίσκονται», είπε ο Putin σε συνάντηση με πιλότους στην περιοχή του Τβερ, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία θα χτυπήσει τa Ουκρανικό F-16 στα αεροδρόμια του ΝΑΤΟ εάν χρησιμοποιηθούν από εκεί.
Η Ουκρανία ζητά εδώ και καιρό από τους δυτικούς εταίρους της να προμηθεύσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16, αλλά η Δύση υποστηρίζει σταθερά ότι τέτοια αεροπλάνα δεν θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην Ουκρανία έως ότου οι πιλότοι και τα πληρώματα εδάφους υποβληθούν σε σχετική εκπαίδευση.
Αρκετές χώρες έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να συμμετάσχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων.
Έτσι, το Πεντάγωνο δήλωσε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2023 ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων είχε ήδη ξεκινήσει στη Δανία.
Ωστόσο, οι εταίροι της Ουκρανίας σημειώνουν ότι ο ρόλος των αεροσκαφών F-16 δεν πρέπει να υπερεκτιμάται.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, αυτά τα πολεμικά αεροσκάφη δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση στη ζώνη μάχης, αν και θα ενισχύσουν τις μαχητικές δυνατότητες της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης