Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εύσημα από την Κίνα: Τεράστιο το έργο της Ρωσίας στις BRICS

Εύσημα από την Κίνα: Τεράστιο το έργο της Ρωσίας στις BRICS
Ως πρόεδρος των BRICS το 2024, η Ρωσία έχει κάνει τεράστιο έργo, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi στον Ρώσο ομόλογό του, Sergei Lavrov
Ως πρόεδρος των BRICS το 2024, η Ρωσία έχει κάνει τεράστιο έργο μετά την τελευταία διεύρυνση του οργανισμού για την έναρξη της συνεργασίας μεταξύ των δέκα χωρών μελών, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi στον Ρώσο ομόλογό του, Sergei Lavrov, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των BRICS στο Nizny Novgorod.
Από την 1η Ιανουαρίου 2024, η Αίγυπτος, η Αιθιοπία, το Ιράν, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν ενταχθεί στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.
«Ως πρόεδρος των BRICS, η Ρωσία έχει κάνει τεράστιο έργο για τη δημιουργία συνεργασίας από τη στιγμή που οι BRICS συμπεριέλαβαν νέα μέλη. Εμείς, πάντως, θα κάνουμε κι εμείς όλη την απαραίτητη δουλειά", διαβεβαίωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Κίνας τον Lavrov.
Επίσης, ο Wang εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Nizny Novgorod, «θα θέσει μια σταθερή βάση για την πρώτη σύνοδο κορυφής των BRICS μετά την επέκτασή της», καθώς, όπως είπε, η ομάδα επιδιώκει να ενισχύσει τη «συμμαχική συνεργασία».
«Η επέκταση των BRICS θα διαδραματίσει ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια διακυβέρνηση», τόνισε o Κινέζος αξιωματούχος, σύμφωνα με το TASS.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης