Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 4 λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Biden σε παραίτηση από την κούρσα των εκλογών στις ΗΠΑ – Πρώτα ο Θεός…

Οι 4 λόγοι που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Biden σε παραίτηση από την κούρσα των εκλογών στις ΗΠΑ – Πρώτα ο Θεός…
Το Associate Press συγκέντρωσε τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν τον Biden να παραιτηθεί ή έστω να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden έχει ξεκαθαρίσει ουσιαστικά με όποιον τρόπο τον ρωτάς, ότι σίγουρα… «χίλια τοις εκατό» παραμένει στην προεδρική κούρσα.
Όμως, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τις τελευταίες εβδομάδες, ο Δημοκρατικός πρόεδρος έδωσε κάποιες ενδείξεις για το τι θα μπορούσε να τον κάνει να αποχωρήσει - ειδικά καθώς οι εκκλήσεις από το κόμμα του να άρει την υποψηφιότητά του συνεχίζονται αμείωτες.
Το Associate Press συγκέντρωσε τους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν τον Biden να παραιτηθεί ή έστω να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του:

Θεϊκή παρέμβαση

Ήταν μια προκλητική απάντηση που έδειξε ότι ο Biden δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί.
Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ABC News που σηματοδότησε την πρώτη μεγάλη δοκιμασία της καταλληλότητάς του για το γραφείο, ο παρουσιαστής Τζορτζ Στεφανόπουλος ρώτησε τον 81χρονο Biden αν είχε πείσει τον εαυτό του ότι μόνο αυτός θα μπορούσε να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Donald Trump.
«Έχω πείσει τον εαυτό μου για δύο πράγματα», είπε ο Biden.
«Είμαι ο πιο ικανός άνθρωπος για να τον νικήσω και ξέρω πώς να κάνω τα πράγματα».
Ο Στεφανόπουλος πίεσε λίγο ακόμη: «Αν μπορείς να πειστείς ότι δεν μπορείς να νικήσεις τον Donald Trump, θα παραιτηθείς;»
«Εξαρτάται», απάντησε ο Biden. «Εννοώ, αν ο Παντοδύναμος Κύριος βγει και μου το πει αυτό, μπορεί να το κάνω».

Σκληρά δεδομένα

Κανένας πολιτικός δεν θέλει ποτέ να χάσει - και φαίνεται ότι ο Biden θα ήταν πρόθυμος να αποχωρήσει αν είχε αριθμητική απόδειξη ότι αυτό θα συνέβαινε.
Σε συνέντευξη Τύπου στο κλείσιμο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα, ο Biden ρωτήθηκε εάν θα παραμέριζε σε περίπτωση που οι βοηθοί του έδειχναν ότι η Αντιπρόεδρος Kamala Harris θα ήταν ισχυρότερη αντίπαλος από ό,τι θα ήταν εναντίον του Trump.
Η αρχική απάντηση του Biden ήταν «όχι», αλλά στη συνέχεια είπε αναλυτικά.
«Εκτός κι αν μου έλεγαν ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσεις».
«Αλλά κανείς δεν το λέει αυτό. Καμία δημοσκόπηση δεν το λέει αυτό», ανέφερε.
Οι περιορισμένες διαθέσιμες δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν μια ανταγωνιστική κούρσα με αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές.
Αρκετές δημοσκοπήσεις ψηφοφόρων δίνουν στον Trump ένα ελαφρύ πλεονέκτημα, ενώ άλλες δεν δείχνουν κανέναν υποψήφιο με πλεονέκτημα.

Ένα μοιραίο ατύχημα

Ο Biden δεν ρωτήθηκε ευθέως για το υποθετικό, αλλά έριξε ένα νέο σενάριο ούτως ή άλλως.
Καθώς ο Speedy Morman, παρουσιαστής στο ψυχαγωγικό δίκτυο Complex, ολοκλήρωνε τη συνέντευξή του με τον Biden την περασμένη εβδομάδα στο Ντιτρόιτ, είχε μια ακόμη τελική ερώτηση προς τον πρόεδρο: «Θα σας δούμε 1.000 τοις εκατό - με τα λόγια σας – στις εκλογές τον Νοέμβριο;"
Ο Biden είπε: «Εκτός και αν με χτυπήσει τρένο, ναι».
Ο Morman απάντησε: «Ας ελπίσουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί, για λόγους ασφάλειάς σας».

Μια ιατρική πάθηση που δεν έχει διαγνωστεί ακόμη

Ο Biden μίλησε με τον δημοσιογράφο της BET Ed Gordon, όπου ρωτήθηκε εάν υπήρχαν παράγοντες που θα τον έκαναν να επανεκτιμήσει την υποψηφιότητά του.
Δεν επανέλαβε τους άλλους λόγους που είχε αναφέρει προηγουμένως - αλλά μάλλον εμφάνισε έναν νέο.
«Αν είχα κάποια ιατρική πάθηση», είπε ο Biden στον Gordon.
«Αν οι γιατροί ερχόντουσαν σε μένα και μου έλεγαν, «έχεις αυτό το πρόβλημα».
Η υγεία του Biden, του γηραιότερου ατόμου που έχει διατελέσει πρόεδρος των ΗΠΑ, έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά πολύ πριν από την καταστροφική του επίδοση στο debate.
Μετά την τελευταία του επίσκεψη τον Φεβρουάριο, ο προεδρικός γιατρός Kevin O'Connor είπε ότι ο Biden «παραμένει ικανός να εκτελέσει με επιτυχία τα καθήκοντα της προεδρίας».
Μια νευρολογική εξέταση, που έγινε περισσότερο από ένα μήνα πριν, δεν έδειξε σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου, σκλήρυνσης κατά πλάκας ή νόσου του Πάρκινσον, σύμφωνα με τον O'Connor.
Ο Biden βρέθηκε θετικός στον COVID-19 την Τετάρτη, ενώ προσπαθούσε να υποστηρίξει τους απογοητευμένους ψηφοφόρους που είναι καθοριστικοί για τις πιθανότητες επανεκλογής του.
Η διάγνωση τον ώθησε να ακυρώσει μια συνάντηση με μέλη μιας οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα των Λατίνων στην πολιτεία του πεδίου μάχης της Νεβάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης