Τελευταία Νέα
Διεθνή

“Ναι” σε νέο πακέτο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Fed αν δεν καμφθεί η ανεργία

tags :
“Ναι” σε νέο πακέτο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Fed αν δεν καμφθεί η ανεργία
Δεν αποκλείει νέο πακέτο χαλάρωσης της αμερικανικής οικονομίας ο Ben Bernanke. Ο Πρόεδρος της Fed πασχίζει για τη χρηματοδότηση της αμερικανικής οικονομίας και έχει στραφεί στην παρέμβαση για να επιτύχει την επιζητούμενη τόνωση.
Δεν διστάζει να υποστηρίζει ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα προβεί σε νέο πακέτο χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στη χώρα και νέα αγορά ομολόγων αν δεν μεταβληθούν προς το καλύτερο οι παραγωγικοί δείκτες της οικονομίας.
Αυτό που προβληματίζει περισσότερο είναι η ανεργία η οποία δεν κάμπτεται. Οι μακροχρόνια άνεργοι παραμένουν σταθεροί. Ο Bernanke εκτιμά: "Με τον παρόντα ρυθμό της οικονομίας θα χρειαστούμε τέσσερα με πέντε έτη για να επανέλθουμε σε φυσιολογικά ποσοστά ανεργίας”.
Αν όμως η οικονομίας χρειαστεί να αλλάξει ρυθμό και να... ανεβάσει στροφές, η Fed χωρίς δεύτερη σκέψη θα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση.
“Δεν βρισκόμαστε πολύ μακριά από το επίπεδο που η οικονομία θα μπορέσει ξανά να αναχρηματοδοτηθεί”, τόνισε ο Bernanke. “Στόχος μας είναι η ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες να βρεθεί τουλάχιστον στο 2,5% του ΑΕΠ για να κρατηθεί η ανεργία σε σταθερά επίπεδα σε πρώτη φάση”, επισήμανε ο Πρόεδρος της Fed.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης