Face to Face

Ο Μηνάς Χαλκιαδάκης στο «BN Sports»: «Πάντα παλεύω για να δείξω τι αξίζω – Υπήρχε ενδιαφέρον από μεγάλη ελληνική ομάδα»

Ο Μηνάς Χαλκιαδάκης στο «BN Sports»: «Πάντα παλεύω για να δείξω τι αξίζω – Υπήρχε ενδιαφέρον από μεγάλη ελληνική ομάδα»

Δυσκολίες, τραυματισμοί και θέληση για να αποδείξει την αξία του. Μερικές από τις λέξεις που μπορείς να προσθέσεις στην ποδοσφαιρική πορεία του Μηνά Χαλκιαδάκη

Για να χτιστεί μία ποδοσφαιρική καριέρα χρειάζονται αρκετά πράγματα. Δεν είναι η δουλειά ή το ταλέντο. Είναι και η τύχη, οι συνθήκες αλλά και το πως αντιμετωπίζει κάποια πράγματα. Η ιστορία του Μηνά Χαλκιαδάκη είναι ένα παράδειγμα για τα νέα παιδιά.

Εμπόδια, δυσκολίες αλλά είναι ακόμα ένας ποδοσφαιριστής με πέραση και έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, στη δικαίωση με τα Χανιά και από εκεί, στην Ρουμανία και τη Μποτοσάνι. Ο 26χρονος επιθετικός απέδειξε στην θητεία του στο εξωτερικό, πως είναι κάλλιστα μία εξαιρετική επιλογή για κάθε προπονητή.

Γρήγορος, πιστός στο τακτικό πλάνο και πρόθυμος να βοηθήσει το σύνολο με κάθε τρόπο. Τα παραδείγματα από τα ματς του είναι πολλά, με ένα από αυτά, να είναι κόντρα στην Κραϊόβα. Συνολικά 12,155 χιλιόμετρα σε εκείνο το ματς και σπριντ που άγγιξε τα 34,2 χιλ. Ο ίδιος εξιστορεί στο «BN Sports» όλη την πορεία του μέχρι αυτό που είναι σήμερα, πως αντιμετώπισε την κάθε πρόκληση αλλά και το έντονο ενδιαφέρον από μεγάλη ελληνική ομάδα.
thumbnail_Image_4.jpg

  • Είσαι απόφοιτος των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Πιστεύεις ότι όσα γνωρίζεις σήμερα σαν ποδοσφαιριστής, τα έχεις αποκομίσει από εκεί;

«Πήρα πάρα πολλά από τον Παναθηναϊκό. Χρωστάω πολλά σε όλους στο «τριφύλλι», όμως έμαθα εξίσου πολλά και στην ακαδημία Αθλόπολις. Ήταν μία ομάδα στο Ηράκλειο της Κρήτης με εξαιρετικούς προπονητές. Εκεί με είδε ο Παναθηναϊκός και με πήρε. Οπότε τους χρωστάω και εκεί αυτό που είμαι σήμερα»

  • Θα ήθελες να πάρει μία ευκαιρία στην πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού;

«Σίγουρα θα ήθελα. Βέβαια, εκείνη την περίοδο, η πρώτη ομάδα είχε τρομερούς επιθετικούς. Έκανα προετοιμασία, προσπάθησα να διεκδικήσω θέση αλλά όταν έχεις μπροστά τους Μπεργκ, Πέτριτς και Καρέλη, είναι πολύ δύσκολο. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να χωρέσω στο ρόστερ. Το άξιζα»

  • Όταν έφυγες από τον Παναθηναϊκό, απογοητεύτηκες ή πείσμωσες περισσότερο;

«Θα μπορούσα να απογοητευτώ. Σίγουρα στεναχωρήθηκα, όπως είναι λογικό γιατί φεύγεις από μία μεγάλη ομάδα χωρίς να ξέρεις το μέλλον. Ωστόσο, είχα παραδείγματα παιδιών που έφτασαν στο ίδιο επίπεδο με εμένα και στη συνέχεια τα παράτησαν. Δεν ήθελα να γίνω έτσι. Πάλεψα να βρω ομάδα για να αποδείξω τι μπορώ να κάνω»

  • Έπειτα από μία πορεία δύο χρόνων σε διάφορες ομάδες, κατέληξες στα Χανιά και τον Κισσαμικό. Εκεί έκανες και την καλύτερη πορεία της καριέρας σου. Ποιο ήταν το μυστικό;

«Κοίτα, η ομάδα πήγαινε εξαιρετικά. Είχαμε τερματίσει και 4η θέση και γενικά υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα. Ένιωθα ωραία σαν ποδοσφαιριστής και αυτό έβγαινε και στο γήπεδο. Γενικά είμαι φορ που παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, εξου και τα 10 γκολ σε 40 ματς. Όμως, κάνω άλλες δουλειές στον αγωνιστικό χώρο και στα Χανιά το εκτίμησαν»

  • Είχες προτάσεις από τους «μεγάλους» της Ελλάδας;

«Στο τέλος της πρώτης σεζόν στα Χανιά, ξύπνησα ένα πρωί και είδα χιλιάδες μηνύματα πως έκλεισα στον Παναθηναϊκό. Φυσικά αυτό δεν ίσχυε. Δεν γνώριζα κάτι και μίλησα κατευθείαν με τον ατζέντη μου. Υπήρχε ενδιαφέρον αλλά μέχρι εκεί. Δεν υπήρξε κάποια κρούση. Μετά το τέλος και της δεύτερης χρονιάς, είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες της Superleague. Με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού είχα επικοινωνία και μέχρι και την τελευταία στιγμή, καθώς με είχαν στη λίστα μαζί με άλλους δύο επιθετικούς. Όμως τελικά υπέγραψα στη Μποτοσάνι»

  • Η απόφαση να αφήσεις την Ελλάδα για την Ρουμανία ήταν δύσκολη;

«Καθόλου δύσκολη. Αντιθέτως ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω ένα νέο πρωτάθλημα. Κάθε καλοκαίρι είχα προτάσεις από την Ελλάδα όμως ήθελα ένα διαφορετικό περιβάλλον. Η Μποτοσάνι μου το πρόσφερε απλόχερα»

  • Ποιες είναι διαφορές του ρουμάνικου με το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Η μεγάλη διαφορά που έχω εντοπίσει είναι πως όλες οι ομάδες θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ακόμα και οι τελευταίες της βαθμολογίας δείχνουν να προσπαθούν να προσφέρουν θέαμα. Από θέμα προπονήσεων, δίνουν πολύ βάρος στη φυσική κατάσταση. Τρέξιμο, αντοχή κλπ. Είδα διαφορά στον εαυτό μου»

  • Τώρα που είσαι ελεύθερος, θα προτιμούσες να γυρίσεις στην Ελλάδα ή να συνεχίσεις στο εξωτερικό;

«Κάθε παιδί ονειρεύεται να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Θα επέστρεφα στην Ελλάδα αν είχα την κατάλληλη πρόταση και μόνο για Superleague. Όμως, έμεινα εξίσου ευχαριστημένος και από την πορεία μου στο εξωτερικό και μου άρεσε αρκετά. Θα δείξει»

  • Σαν φορ, κρίνεσαι από τα γκολ. Όταν βρίσκεσαι σε μία περίοδο «αφλογιστίας» και υπάρχει κριτική, πως το αντιμετωπίζεις;

«Για να σκοράρει ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή. Όταν βάζεις γκολ, μόνο καλό σου κάνει. Όταν δεν βάζεις όντως είναι περίεργα τα πράγματα. Εμένα βέβαια, δεν με επηρεάζει. Όπως σου είπα δεν ήμουν ποτέ ο φορ που φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Μπορώ να προσφέρω άλλες υπηρεσίες στην ομάδα. Για αυτό έχω παίξει και 8άρι και εξτρέμ. Με ενδιαφέρει πρώτα να κερδίζει η ομάδα και μετά να σκοράρω εγώ»

  • Πως θα έβλεπες το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στην Εθνική Ελλάδος;

«Είναι το μεγάλο μου όνειρο. Θεωρώ πως με μία καλή σεζόν, στην συγκεκριμένη θέση, θα μπορέσω να πάρω την ευκαιρία μου. Έπειτα είναι στο χέρι μου πως θα την αξιοποιήσω. Αλλά είναι το μεγάλο μου όνειρο»

  • Πάμε τώρα και λίγο στο EURO Ποιος πιστεύεις πως θα το κατακτήσει και ποιον θα προτιμούσες;

«Νομίζω το προβάδισμα το έχει η Γαλλία. Απίστευτο ρόστερ και τρομεροί ποδοσφαιριστές. Από την δική μου πλευρά, θα προτιμούσα την Πορτογαλία λόγω Κριστιάνο Ρονάλντο που τον λατρεύω σαν ποδοσφαιριστή. Και η Ιταλία έχει πιθανότητες»

  • Μετά τους πρώτους αγώνες, ποιον ποδοσφαιριστή έχεις ξεχωρίσει;

«Τον Λοκατέλι της Ιταλίας. Είναι ένα παράδειγμα για τους ποδοσφαιριστές λόγω της πορείας του. Ξεκίνησε ως ταλέντο στη Μίλαν, εκείνη τον άφησε στην άκρη και τώρα στη Σασουόλο έχει απογειώσει το όνομα του. Σίγουρα θα πάρει μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι»
4426360.jpg

Η ιστορία του είναι παράδειγμα για όλους. Ο ίδιος δεν το έχει βάλει κάτω και ούτε δείχνει να θέλει. Αυτό το καλοκαίρι είναι συμβολικό για τον Μηνά Χαλκιαδάκη, ο οποίος ψάχνει την προσωπική του δικαίωση, μέσα από τον επόμενο σύλλογο που θα πάει.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης