Face to Face

Ο Κέντρικ Πέρι στο BN Sports: «Δεν φοβάμαι το άλμα στην Ευρωλίγκα. Από την ημέρα που υπέγραψα ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς μας!»

Ο Κέντρικ Πέρι στο BN Sports: «Δεν φοβάμαι το άλμα στην Ευρωλίγκα. Από την ημέρα που υπέγραψα ανυπομονώ να παίξω μπροστά στους οπαδούς μας!»

O Αμερικανός πλέι- μέικερ, Κέντρικ Πέρι, μιλά στο BN Sports τόσο για τον ρόλο που θα κυνηγήσει ως μέλος του Παναθηναϊκού στην πρώτη του συμμετοχή στην Ευρωλίγκα, όσο και για την ανυπομονησία του να αγωνιστεί μπροστά στο κοινό του «Εξάστερου».  

Ο Κέντρικ Πέρι αποτελεί ένα από τα νέα αποκτήματα του Παναθηναϊκού, στην κρίσιμη θέση του πλέι- μέικερ και τα πρώτα δείγματα των φιλικών δημιουργούν θετικές εντυπώσεις στον Δημήτρη Πρίφτη.  

Αυτή τη στιγμή απολαμβάνει την αγάπη που του δείχνει ο κόσμος του Παναθηναϊκού και μιλά στο BN Sports για τον ηγετικό ρόλο που θα πρέπει να βγάλει στο παρκέ, αλλά και το… άλμα της Ευρωλίγκας που δεν φαίνεται να τον τρομάζει!  

Στην Τσεντεβιτα είχες πρωταγωνιστικό ρόλο. Θεωρείς ότι με το παιχνίδι σου μπορείς να κερδίσεις μια αντίστοιχη θέση και στον Παναθηναϊκό;  

«Ναι, έτσι πιστεύω! Γνωρίζω ότι θα υπάρξει μία περίοδος προσαρμογής λόγω της νέας κατάστασης, μία νέα ομάδα με καινούργιους συμπαίκτες στην πρώτη μου χρονιά στην Ευρωλίγκα… Αλλά είμαι ενθουσιασμένος! Εμπιστεύομαι όλα όσα με έχουν φτάσει εδώ μέχρι στιγμής, οπότε απλά πρέπει να συνεχίσω και να δω που θα με πάει!»  

Νιώθεις έτοιμος για το βήμα της Ευρωλίγκας ή υπάρχει κάτι που σε φοβίζει;  

«Είμαι απόλυτα έτοιμος! Νιώθω έτοιμος. Όπως είπα και πριν έχω εμπιστοσύνη σε αυτά που έχω κάνει μέχρι αυτό το σημείο. O τρόπος που αγωνιζόμουν με οδήγησε στο να έχω καταφέρει να βρίσκομαι εδώ. Είμαι έτοιμος να… πιάσω δουλειά!»  

Τι μπορεί να προσφέρει η ομάδα σε σένα και τι εσυ στην ομάδα μέσα στη σεζόν;  

«Είναι μία προσπάθεια που χρειάζεται ισορροπία, σωστά;… Ως πλέι-μέικερ πρέπει να είμαι ικανός να παρουσιαστώ σαν ηγέτης. Πρέπει να είμαι σε θέση να βεβαιωθώ ότι όλοι κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Νομίζω, όμως, ότι το μεγαλύτερο βάρος πηγαίνει στο να μπορώ να αναλαμβάνω πρώτος εγώ την ευθύνη για δικά μου λάθη, αλλά και τα άσχημα παιχνίδια.  

Και από τη στιγμή που ο καθένας θα μπορεί να δηλώνει υπεύθυνος για καταστάσεις που τον αφορούν, τότε η ομάδα μπορεί να δουλεύει καλύτερα. Τότε έρχεται η μεγάλη επιτυχία!»  

Είσαι σε μια νευραλγική θέση αυτή του πλέι-μέικερ όπου έχουν περάσει θρυλικά ονόματα  όπως ο Διαμαντίδης και ο Καλάθης. Πόσο βαριά είναι αυτή η παρακαταθήκη;  

«Προσπαθώ να μην επικεντρώνομαι σε πολύ μεγάλο βαθμό στο παρελθόν, επειδή διαφορετικές καταστάσεις δημιουργούν άλλα αποτελέσματα. Απλά θέλω να αποδέχομαι κάθε στιγμή που βρίσκομαι σε διαφορετική φάση. Φυσικά γνωρίζω την ιστορία του συλλόγου και πρέπει να τα λάβω όλα αυτά υπόψη.  

Προσπαθώ να μάθω όλο και περισσότερα από τα παιδιά που ήταν εδώ νωρίτερα και συνεχίζουν να έχουν σχέση με την ομάδα. Πρόσφατα, μάλιστα, είχα και μία συνομιλία με τον Μάικ Μπατίστ για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά όλα θα γίνουν στη συνέχεια και σίγουρα θα προσπαθήσω για το καλύτερο!»  

Το να αγωνιστείτε μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι πλέον πολύ κοντά. Ποιες οι σκέψεις σου γύρω από αυτό;  

«Είμαι πανευτυχής και το περιμένω από τη μέρα που υπέγραψα! Δεν μου έχουν δείξει τίποτα άλλο παρά τη στήριξή τους, την αγάπη τους μέσω των social media. Ξέρω ότι και εκείνοι είναι αγχωμένοι που επιστρέφουν μετά από τόσο καιρό εξαιτίας της πανδημίας. Οπότε είμαι ενθουσιασμένος που θα μπορέσουμε να τους προσφέρουμε καλό θέαμα και όμορφα παιχνίδια.»  

Σταυρούλα Μουστακάτου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης