Face to Face

O Κώστας Μπογατσιώτης στο ΒΝ Sports: «Τεράστιο το κενό του "άρχοντα" Ντούσαν Ίβκοβιτς»

O Κώστας Μπογατσιώτης στο ΒΝ Sports: «Τεράστιο το κενό του
Λίγες ώρες μετά τον ξαφνικό θάνατο του Ντούσαν Ίβκοβιτς, το «BN Sports» μίλησε με τον άλλοτε συνεργάτη του και στενό του φίλο, Κώστα Μπογατσιώτη.
Σχετικά Άρθρα
 
Ο «σοφός» ανήκει ανάμεσα στις σπουδαίες προσωπικότητες του μπάσκετ στην Ευρώπη και έβαλε το δικό του... λιθαράκι για την ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ. Κάθισε στον πάγκο αρκετών ελληνικών ομάδων με σπουδαίες διακρίσεις και κατά την παρουσία του στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ είχε στο πλευρό του τον Κώστα Μπογατσιώτη.
 
Οι δύο άνδρες εκτός από συνεργάτες ανέπτυξαν μία ισχυρή φιλία με το πέρασμα του χρόνου και το «ΒΝ Sports» ήρθε σε επικοινωνία με τον Κώστα Μπογατσιώτη.
 
Πώς νιώσατε όταν ενημερωθήκατε για την είδηση του θανάτου του Ντούσαν Ίβκοβιτς;
 
«Με ενημέρωσε ο φίλος και συνεργάτης μας από τον Ολυμπιακό, Τάκης Λιβιεράτος. Δύσκολη στιγμή με πολλά κλάματα. Περάσαμε αρκετά χρόνια μαζί από τότε που γνωριστήκαμε το 1996. Μείναμε αχώριστοι φίλοι. Κάθε καλοκαίρι βρισκόμασταν όταν ερχόταν στην Ελλάδα. Είχαμε μία φιλία πολύ δυνατή. Με βοήθησε σε πολύ δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Με στήριξε σαν αδερφός, σαν πατέρας και σαν φίλος. Μεγάλο το κενό. Προπονητής παγκοσμίου φήμης, καλός άνθρωπος και μεγάλος δάσκαλος».
 
Ποια είναι η μεγαλύτερη ανάμνηση μαζί του;
 
«Η μεγαλύτερη ανάμνηση ήταν το 1996 όπου παρότι ξεκινήσαμε άσχημα τη σεζόν, μετά φτάσαμε στη Ρώμη και πήραμε το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Ολυμπιακού. Εκείνες οι στιγμές ήταν αξέχαστες. Περάσαμε ωραίες στιγμές φυσικά και σε γιορτές και σε μπουζούκια μαζί με τον Ντούσαν».
 
Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κουβέντα μαζί του ή συμβουλή που σας έχει μείνει;
 
«Το 1996 έτυχε να χωρίσω με τη γυναίκα μου και ήμουν πολύ στεναχωρημένος. Είχα αναφέρει στον Ντούσαν ότι είχα μεγάλο πρόβλημα και μου απάντησε "άστα αυτά Κώστα, άλλαξε σελίδα τελείως και άντε γεια". Ήταν μία συμβουλή που με βοήθησε. Μάλιστα το παρατσούκλι μου ήταν γαμπρός και μου έλεγε συχνά "γαμπρέ άλλαξε σελίδα"».
 
Ως προπονητή τον γνωρίζουμε μέσα από τα κατορθώματά του. Από την πλευρά του ανθρώπου ποια χαρακτηριστικά τον διέκριναν;
 
«Με μία λέξη θα τον αποκαλούσα άρχοντα. Αν σε ένιωθε φίλο του τότε σε αγαπούσε πολύ και σε πρόσεχε. Αν συνειδητοποιούσε ότι δεν ήσουν φίλος του τότε δεν ασχολούνταν καθόλου. Άνθρωπος με χιούμορ. Γενικά ένας ωραίος και γλετζές άνθρωπος».

Νίκος Τσώτας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης