Face to Face

Ο Κώστας Πετρόπουλος στο BN Sports: «Ο Απόλλων Πατρών επέστρεψε στη φυσική του θέση»

Ο Κώστας Πετρόπουλος στο BN Sports: «Ο Απόλλων Πατρών επέστρεψε στη φυσική του θέση»
Ο Απόλλων Πατρών εδώ και ένα 24ωρο πανηγυρίζει την άνοδό του στην Basket League και μία τεράστια μορφή του συλλόγου, ο Κώστας Πετρόπουλος, μίλησε γι' αυτό το μεγάλο κατόρθωμα των Πατρινών.
Σχετικά Άρθρα

Το ντέρμπι κορυφής της Α2 κατηγορίας ανάμεσα στον Απόλλωνα Πάτρας και τον Ολυμπιακό λήγει και ο πίνακας του σκορ δείχνει 70-63 υπέρ των Πατρινών. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα χρειαζόταν νίκη με +4 πόντους και εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησαν άπαντες στον σύλλογο ότι μόλις είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές και επέστρεψαν στα μεγάλα... σαλόνια μετά από τέσσερα χρόνια.

apollon_2.jpg

Για αυτή την τεράστια επιτυχία μίλησε στο «ΒΝ Sports» μία «θρυλική» φιγούρα στην ιστορία του Απόλλωνα. Ο λόγος για τον Κώστα Πετρόπουλο, ο οποίος σε ολόκληρη την καριέρα του ως παίκτης αγωνίστηκε με το σήμα του Απόλλωνα στο στήθος του, ενώ κάθισε και στον πάγκο του συλλόγου την περίοδο 1993-1995.

Ο Κώστας Πετρόπουλος με αφορμή την επιστροφή του Απόλλωνα Πάτρας στην Α1 κατηγορία μίλησε στο «ΒΝ Sports» και χαρακτήρισε την παρουσία της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία ως τη φυσική της θέση. Παράλληλα αναφέρθηκε στον Νίκο Βετούλα, την φετινή πορεία της ομάδας, τα κοινά σημεία του τωρινού Απόλλωνα με την ομάδα εκείνης της εποχής αλλά και στον Ρικ Πιτίνο ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά.

Αναλυτικά ο Κώστας Πετρόπουλος δήλωσε στο BN Sports:

O Απόλλων Πατρών ανέβηκε μετά από τέσσερα χρόνια στην Α1 κατηγορία. Πώς νιώθετε για αυτή την επιτυχία και ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Ολυμπιακός;

«Νομίζω ότι ήτανε μία χρονιά απόλυτα πετυχημένη. Αξίζουνε πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες, στον προπονητή, στη διοίκηση. Ο Απόλλων πιστεύω επιστρέφει στην φυσική του θέση. Πολλά χρόνια βρισκόταν στην Α1. Τώρα βέβαια αρχίζουν τα ζόρικα, καθώς οι εποχές είναι σκληρές, οικονομικά δύσκολες αλλά οι άνθρωποι της ομάδας είναι νοικοκυρεμένοι».

Από την επόμενη σεζόν Προμηθέας και Απόλλων Πατρών θα συνυπάρξουν στη μεγάλη κατηγορία. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πόλη;

«Θα είναι πολύ σπουδαίο για την πόλη μας η συνύπαρξη των δύο ομάδων στην μεγάλη κατηγορία. Μία πόλη σαν την Πάτρα με 150.000 κατοίκους και να έχει δύο ομάδες στην Α1 νομίζω ότι είναι εξαιρετικό γεγονός».

vetoulas.jpg

Έχετε καθίσει στον πάγκο του Απόλλων Πατρών παλαιότερα. Ποια η άποψή σας για τον τωρινό προπονητή της ομάδας, Νίκο Βετούλα;


«Η γνώμη μου για τον Νίκο Βετούλα είναι η καλύτερη. Είναι ένας προπονητής που ελέγχει τα πράγματα, είναι όσο σκληρός πρέπει να είναι με τους παίκτες του. Αν μπορεί ένας προπονητής να κάνει τους παίκτες του να παίζουν για εκείνον τότε αυτό είναι το πιο σημαντικό και ο Νίκος Βετούλας το έχει καταφέρει ως ένα βαθμό και αξίζουν συγχαρητήρια στους συνεργάτες του και στη διοίκηση».

Περιμένατε ο Απόλλων Πατρών να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο από την έναρξη του πρωταθλήματος;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα. Πίστευα ότι θα υπάρξουν δυσκολίες κυρίως στο οικονομικό κομμάτι. Ο Απόλλων άντεξε και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

llll.jpg

Είσαστε μία τεράστια μορφή του συλλόγου και «υπηρετήσατε» την ομάδα ως παίκτης σε όλη σας την καριέρα. Μπορείτε να βρείτε κάποιο κοινό στοιχείο εκείνης της ομάδας με τη φετινή;


«Το βασικότερο στοιχείο που συνδέει τις δύο ομάδες είναι το ελληνικό στοιχείο, γιατί και τότε δεν είχαμε ξένους παίκτες και φέτος ο Απόλλωνας στηρίχθηκε σε Έλληνες αθλητές. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι και οι δύο ομάδες είχαν έφεση στο σκοράρισμα».

Πιστεύετε ότι ο Απόλλων Πατρών κατευθύνεται προς το σωστό δρόμο και τι περιμένετε για τη νέα σεζόν;

«Θεωρώ ότι οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό που έχει ανάγκη ο σύλλογος είναι οικονομική νοικοκυροσύνη. Θεωρώ ότι οι άνθρωποι της ομάδας τα έχουν καταφέρει αρκετά καλά μέχρι στιγμής».

Πλησιάζει το Προολυμπιακό τουρνουά για την Εθνική μας. Ποια είναι η γνώμη σας για τη νεανική ομάδα και τον Ρικ Πιτίνο;

«Ο Ρικ Πιτίνο είναι μία μεγάλη μπασκετική μορφή. Νομίζω ότι έχει στήσει περίφημα το επικοινωνιακό παιχνίδι. Το τεχνικό του επιτελείο είναι έμπειρο και ο κάθε προπονητής είναι ένας και ένας και θα έχει σημαντική βοήθεια. Η Εθνική έχει αρκετές απουσίες και σημαντικές αλλά είναι ευκαιρία να βγουν μπροστά οι νέοι παίκτες. Θα πάρουν την ευκαιρία τους και θα αποδείξουν την αξία τους στο παρκέ».

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης