Face to Face

Κόσμος στα γήπεδα: Οι άνθρωποι του αθλητισμού τους καλωσορίζουν!

Κόσμος στα γήπεδα: Οι άνθρωποι του αθλητισμού τους καλωσορίζουν!

Το «BN Sports» με αφορμή τις ανακοινώσεις για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, σας μεταφέρει τις πρώτες αντιδράσεις του αθλητικού «κόσμου».

Σχετικά Άρθρα

Μεγάλη χαρά προκάλεσε σε κάθε φίλο του αθλητισμού η απόφαση της Κυβέρνησης να ανακοινώσει με κάθε επισημότητα την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, από τις 15 Ιουλίου και μετέπειτα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο θα έχουν όσοι έχουν εμβολιαστεί και έχουν περάσει οι 14 μέρες από τη δεύτερη δόση τους ή αποδεδειγμένα όσων νόσησαν τους τελευταίους έξι μήνες, ενώ η άρση του «λουκέτου» στα γήπεδα, αφορά τόσο τα ανοικτά, όσο και τα κλειστά.

Το «BN Sports» συγκέντρωσε απόψεις από ανθρώπους, εμφανώς ευχαριστημένων, του αθλητισμού.

SUPERLEAGUE 2020-2021 / Tя̇ԏӠ- Ёϊ (֙ԏÑVɁ: Mԙ͇Ӡ͉ʏˏЏՋϓ / EUROKINISSI)

Ανδρέας Γιαννιώτης – Τερματοφύλακας Ατρομήτου

«Είναι πολύ καλή η είδηση αυτή, που επιστρέφει ο κόσμος στα γήπεδα! Ήταν λίγο κρύα να παίζουμε χωρίς κόσμο, είτε εντός είτε εκτός έδρας. Ο κόσμος μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο και σίγουρα ένα γεμάτο γήπεδο κάνει το ποδόσφαιρο τελείως διαφορετικό σε σχέση με ένα άδειο».

Σωτήρης Τσιλούλης – Ποδοσφαιριστής Απόλλωνα Σμύρνης

«Εντάξει είναι πολύ βασικό για όλους και για τους ποδοσφαιριστές να παίζουν σε γεμάτα γήπεδα αλλά και για τους φιλάθλους να επανέλθουν στη κανονικότητα και να κάνουν πράγματα που κάνανε και πριν».

Λευτέρης Ματσούκας Ποδοσφαιριστής Ιωνικού

«Σίγουρα είναι μία εξέλιξη με την οποία είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ο ποδοσφαιριστής αποδίδει καλύτερα όταν ο κόσμος βρίσκεται στα γήπεδα, τηρώντας βέβαια τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για να είμαστε όλοι υγιείς. Ελπίζω το συντομότερο δυνατόν να έχουμε νέα και να δούμε τον κόσμο ξανά στις κερκίδες».

Μανώλης Σάλιακας – Ποδοσφαιριστής ΠΑΣ Γιάννινα

«Χρειαζόμαστε τον κόσμο στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι είναι πολύ σημαντικοί για τις ομάδες και τους περιμένουμε να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Αποστόλης Μαρτίνης – Ποδοσφαιριστής Άρη

«Είναι γεγονός πως μετά από αυτή την απόφαση ξαναζωντανεύει το ποδόσφαιρο και παίρνει νόημα και χαρά ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα έχουμε στο πλάι μας τους οπαδούς μας, γεγονός που ισχύει βεβαίως για όλες τις ομάδες».

Λεωνίδας Καμπάνταης – Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

«Μετά από αυτή τη σκληρή παγκόσμια δοκιμασία που εξακολουθεί να υφίσταται πρέπει εμείς οι άνθρωποι να εκτιμήσουμε ακόμη και τις πιο μικρές απολαύσεις της ζωής γιατί τίποτα δεν είναι βέβαιο όπως αποδείχθηκε. Πρέπει να πράξουμε με σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας με απόλυτη ατομική ευθύνη. Γιατί όχι αυτή η σκληρή δοκιμασία να είναι αρωγός για να υπάρξουν αρμονικά φίλαθλοι δύο ομάδων σ’ ένα γήπεδο. Ας πάρουμε πίσω τις ζωές μας λοιπόν με ασφάλεια απολαμβάνοντας τα απλά καθημερινά πράγματα».

Χρήστος Κωστής Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής

«Είναι μία ευχάριστη είδηση πως επιστρέφει ο κόσμος. Είναι κάτι το οποίο έχει λείψει σε όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και ειδικότερα στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, γιατί σίγουρα είναι αρκετοί αυτοί που "τρέφονται" από την παρουσία του κόσμου, που παίρνουν μεγαλύτερη ώθηση για μία αγωνιστική ανάταση και βελτίωση των επιδόσεων τους. Πέραν του αγωνιστικού σκέλους, είναι μία κίνηση που δείχνει στροφή προς την κανονικότητα και για τις ομάδες, αφού -όπως είναι γνωστό- υποφέρουν οικονομικά λόγω της απουσίας του κόσμου και το να μπορέσουν να βγάλουν να διαθέσουν ξανά εισιτήρια διαρκείας για παράδειγμα, θα είναι μία πάρα πολύ καλή εξέλιξη και μία μεγάλη ανάσα για τους συλλόγους».

Λεωνίδας Βόκολος – Προπονητής  

«Σαφώς είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του κόσμου, αυτό ισχύει για οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα, εφόσον βέβαια γίνει με ασφάλεια και υπό τις οδηγίες των ειδικών. Πάνω από όλα μετρά η ασφάλεια και η υγεία των αθλητών και του κόσμου, αυτό που έχει σημασία είναι να γίνει με ασφάλεια».

Άγγελος Δανιήλ – Πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας

«Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα είναι ένα χαρμόσυνο γεγονός και ένα θετικό βήμα στο να επανεκκινήσει πλήρως το ποδόσφαιρο. Χωρίς κόσμο, το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει, ενώ σίγουρα και τα οικονομικά των ομάδων θα βελτιωθούν. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, να κάνουμε μικρά βήματα και ας ελπίσουμε ότι δεν θα ξαναδούμε ίδιες εικόνες με τις φετινές».

q ʁԇÏщṌɊٍ / ʑύϓ C. ć̇ԑɏՠ- ЁϠ(֙ԏÑVɁ: ÃŋǓ ӔϋǓ / EUROKINISSI)

Ελένη Καπογιάννη – Προπονήτρια Παναθηναϊκού μπάσκετ

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ανοίγουν σιγά σιγά τα γήπεδα καθώς είναι ένα βήμα επιστροφής στην κανονικότητά μας! Βοηθάει τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται και τους δίνει πίσω το έξτρα κίνητρο που είχε σχεδόν εκλείψει τα τελευταία δύο χρόνια στο να αποδίδουν τα μέγιστα. Πολύ περισσότερο όμως θα έλεγα ότι βοηθάει τους απλούς φιλάθλους δίνοντάς του πίσω την εναλλακτική στη διασκέδαση και ψυχαγωγία τους, τους φτιάχνει τη διάθεση και την ψυχολογία και ίσως αυτό να είναι πιο σημαντικό και από την ανοσία που παρέχουν τα εμβόλια!

Ζούμε πρωτόγνωρους καιρούς, έναν αόρατο πόλεμο και το να προσαρμοστούμε αλλά να μην εγκαταλείψουμε τους αγώνες μας μέσα στα γήπεδα αλλά κυρίως έξω από αυτά, είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί από την ανθρωπότητα! Προσωπικά ελπίζω και εύχομαι να επιστρέψουμε όλοι στα γήπεδα χωρίς να έχουμε καλλιεργήσει μεγαλύτερες ρατσιστικές διακρίσεις και διχόνοιες κάθε είδους και ποντάρω στον “Αθλητισμό που ενώνει”».

Ζώης Καράμπελας – Μπασκετμπολίστας Περιστερίου

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιτέλους θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Μας είχε λείψει πολύ να τους έχουμε διπλά μας και να μας υποστηρίζουν στον αγώνα μας! Ανυπομονώ να τους ξανά δω και είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον! Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους τους αθλητές να παίζουν χωρίς τον κόσμο τους με άδειες εξέδρες. Ελπίζω τα γήπεδα να είναι γεμάτα και πάλι γιατί και στον κόσμο έλειψε πολύ να έρχεται να παρακολουθεί τους αγώνες».

Κωνσταντίνος Παπαδάκης – Μπασκετμπολίστας Παναθηναϊκού

«Νομίζω πως μόνο θετικά μπορούμε να βλέπουμε την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Είναι πάντα όμορφο να παίζει αγώνες με τους φιλάθλους σου σε ωραίες ατμόσφαιρες… δίνει άλλη αίσθηση στο παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο οι αγώνες δεν θα μοιάζουν πλέον με φιλικά και οι έδρες θα αποκτήσουν ξανά την αξία τους».

Χρήστος Μήλας – Διευθύνων Σύμβουλος ΚΑΕ Προμηθέα

«Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική απόφαση, μια θετική ενέργεια. Από εκεί και πέρα πρέπει να δούμε το τελικό σχέδιο και τους τρόπους με τους οποίους θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο πλάνο. Ωστόσο, μπήκαμε ήδη σε μία σωστή κατεύθυνση».

Αλέξης Αλεξόπουλος – Πρόεδρος Πανελληνίου ΓΣ  

«Πάντα είναι κατάλληλη στιγμή για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, η συγκυρία με τον κορονοϊό έφερε τους πάντες σε μία δύσκολη κατάσταση, ειδικά τους αθλητικούς συλλόγους. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας, το οποίο αντιμετωπίζουμε ακόμα. Για το καλό της κοινωνίας και του αθλητισμού είναι πολύ σημαντική η επιστροφή του κόσμου, για όποιο σκορ αγαπά ή ασχολείται.

Είναι σίγουρα μία ευτυχής στιγμή που γυρίζουμε πίσω στις δράσεις μας και είναι πολύ σημαντικό να προσέξουμε και να υπερασπιστούμε όλο αυτό, ως κοινωνία, αλλά και μέσα στους αθλητικούς χώρους. Στόχος είναι να μην επιστρέψουμε ξανά σε αυτή την κατάσταση». 

Γιάννης Τζιβελέκας – Μπασκετμπολίστας ΑΟ Δάφνης

«Αρχικά όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε ξανά στα γήπεδα, είναι πολύ σημαντικό ότι θα επιστρέψει κι ο κόσμος. Η ψυχολογική διάθεση των ανθρώπων αλλάζει όταν παρακολουθούν δια ζώσης έναν αγώνα γιατί τον βιώνουν και οι ίδιοι. Οι αθλητές έχουν μεγαλύτερο κίνητρο και σκοπό όταν αισθάνονται την παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο. Τελευταίο και σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι υπάρχει πάλι η ανθρώπινη επαφή που μας έχει τόσο λείψει, μαζί με τα συναισθήματα που μας χαρίζει ο αθλητισμός».

ԏՑ͏Ձ "əM͇Ӡ́ˁʁԅӦquot; / ԅˉʏӠ/ ЁϠ- Eʠ(֙ԏÑVɁ: әԇчӠć̇ԑϐϕˏӠ/ EUROKINISSI)

Εύα Χαντάβα – Βολεϊμπολίστρια Παναθηναϊκού

«Θεωρώ πως αυτό είναι κάτι πάρα πολύ θετικό! Οι ομάδες χρειάζονται τους ανθρώπους της να τη στηρίζουν. Οι φίλαθλοι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, όταν αυτό είναι στην έδρα τους. Μας έχουν λείψει αφάνταστα και σίγουρα είναι ένα έξτρα κίνητρο να δώσεις όσα περισσότερα μπορείς όταν παίζεις. Εγώ προσωπικά και η ομάδα μου ανυπομονούμε να ζήσουμε αυτή τη μαγεία».

Θοδωρής Βουλκίδης – Βολεϊμπολίστας Ολυμπιακού

«Είναι ένα από τα ευχάριστα νέα για εμάς τους αθλητές, είναι απαράδεκτο να ξανά βγει ο κόσμος από τα γήπεδα. Μιλάνε παγκοσμίως για τους Έλληνες φιλάθλους. Για εμάς είναι μεγάλη τρέλα να βρισκόμαστε μέσα στον αγωνιστικό χώρο με τις κερκίδες γεμάτες είτε από φιλάθλους της ομάδας μας, είτε από αντιπάλων. Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος αν δεν το νιώσει. Θα ευχηθώ να μην ξανά βγει ο Έλληνας φίλαθλος από το γήπεδο ποτέ».

Πένυ Ρόγκα – Βολεϊμπολίστρια Παναθηναϊκού

«Το άνοιγμα των γηπέδων που αφορά τόσο τα ανοιχτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, αποτελεί μία μεγάλη ανάσα για τον αθλητισμό. Πέραν αυτής καθεαυτής της επιστροφής του κόσμου, θα υπάρχουν και οικονομικά οφέλη για τις ίδιες τις ομάδες και κατ' επέκταση και για εμάς τους αθλητές».

Δημήτρης Τζιάβρας – Βολεϊμπολίστας Ολυμπιακού

«Ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι της ομάδας μετά από τόσο καιρό ,και να ζήσουμε όλες τις μεγάλες στιγμές έχοντας στον πλευρό μας τον κόσμο μας».

Σοφία Κοσμά – Βολεϊμπολίστρια ΑΕΚ

«Θεωρώ πως όλοι οι αθλητές περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Ήταν μια πάρα πολύ περίεργη χρονιά για όλους τους αθλητές να παίζουν επίσημους αγώνες χωρίς φιλάθλους . Ο κόσμος προσφέρει παλμό, ζωντάνια και αποτελεί για τις περισσότερες ομάδες έναν έξτρα παίκτη επομένως νομίζω αθλητές αλλά κι σωματεία περιμένουμε τον κόσμο από του χρόνου και πάλι μέσα στα γήπεδα».

Αλέξανδρος Γούνας – Πολίστας Απόλλωνα Σμύρνης  

«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφαση αυτή των ειδικών να επιστέψουν οι εμβολιασμένοι πολίτες στα γήπεδα, καθώς ο αθλητισμός χωρίς φιλάθλους είναι σαν να παίζονται έργα χωρίς θεατές. Είμαι σύμφωνος να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας καθώς προέχει η υγεία όλων μας! Όμως εμείς οι αθλητές χρειαζόμαστε την υποστήριξη των φιλάθλων ώστε να νιώθουμε ότι οι προσπάθειες μας πιάνουν τόπο. Χρειαζόμαστε τον κόσμο στα γήπεδα και τις πισίνες για να μας δίνουν δύναμη. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού».

Μάριος Καπότσης – Πολίστας Ολυμπιακού

«Σίγουρα είναι σημαντικό ο κόσμος να είναι κοντά μας και ας μην ξεχνάμε ότι όλοι εμείς οι αθλητές αυτό που κάνουμε -ανεξάρτητος αθλήματος ατομικό η ομαδικό- είναι για τον κόσμο. Προσφέρουμε θέαμα και συναισθήματα και ο σκοπός μας πέρα από τις νίκες είναι να δίνουμε στον κόσμο χαρά και να τον κάνουμε να ξεχαστεί από την καθημερινότητα του. Συνεπώς, ο κόσμος είναι απαραίτητος για εμάς τους αθλητές, για τους συλλόγους, για όλους. Τους θέλουμε κοντά μας για να έχει σημασία αυτό που κάνουμε».

Δημήτρης Σκουμπάκης – Πολίστας Ολυμπιακού

«Για έναν αθλητή το γεγονός να έχει κερκίδα που τον ενθαρρύνει είναι μεγάλο κίνητρο. Στις πρώτες δύο μου χρονιές στον Ολυμπιακό που τα πράγματα ήταν φυσιολογικά δεν συγκρινόταν το συναίσθημα. Ήταν πολύ στενάχωρη η περίοδος με την καραντίνα, σαν να παίζουμε φιλικούς αγώνες, αλλά τώρα που το πράγμα αλλάζει αρχίζουμε και αισθανόμαστε όπως παλιά».

Δημήτρης Τζηράς – Αθλητής χάντμπολ ΑΕΚ

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, δεν υπάρχει αθλητισμός χωρίς κόσμο. Τον τελευταίο χρόνο δυστυχώς τα γήπεδα ήταν άδεια και σε όσους αγώνες παίξαμε φέτος δεν μπορέσαμε εμείς οι αθλητές να ευχαριστηθούμε την ατμόσφαιρα ενός γεμάτου γηπέδου. Ελπίζω πως από εδώ και πέρα ο αθλητισμός θα επανέλθει στην κανονικότητά του έτσι ώστε ο κόσμος να βλέπει από κοντά τις μαγικές στιγμές που χαρίζουν όλα τα σπορ».

5323354_1.jpg

Νίκος Ηλιόπουλος  – Πρωταθλητής Ενόργανης Γυμναστικής

«Τόσο καιρό βλέπουμε σε πολλά αθλήματα στο εξωτερικό, τα στάδια σχεδόν γεμάτα με τον κόσμο να παρακολουθεί από κοντά τους αγαπημένους του αθλητές. Όπως όλοι γνωρίζουμε ένας αθλητής κάνει αυτό που αγαπάει τόσο για τους δικούς του ανθρώπους όσο και για τους φιλάθλους που βρίσκονται στις εξέδρες.

Θεωρώ πολύ σωστή την απόφαση να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα και εδώ στην Ελλάδα, πάντα με τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να δοθεί ένα έξτρα κίνητρο και σας εμάς! Το χειροκρότημα, αλλά και η «φωνή» του κόσμου είναι εξαιρετικά σημαντικά για την ψυχολογία και την επίδοση των αθλητών. Ανυπομονώ σε 3 εβδομάδες που θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα να δω το στάδιο και πάλι γεμάτο».

Γιάννης Αχιλλεόπουλος – Γενικός Γραμματέας ΠΑΣΑΠ

«Η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα αποτελεί μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση. Είναι δεδομένο πως χωρίς τους φιλάθλους στις εξέδρες, η έννοια του αθλητισμού δεν έχει την ίδια αξία. Ο αθλητισμός είναι ένα κοινωνικό αγαθό που προσφέρει χαρά και διασκέδαση στον κόσμο που το παρακολουθεί και συνεπώς μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τον απολαύσουμε και να το χαρούμενο».

Δημήτρης Νικολακόπουλος – Αντιπεριφερειάρχης Δ. Ελλάδας στον Τομέα Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού

«Η επιστροφή στην κανονικότητα και στις φυσιολογικές συνθήκες του αθλητισμού μας χαροποιεί σε μεγάλο βαθμό. Μετά και από τη σημερινή απόφαση βλέπουμε ότι ο αθλητισμός επανεκκινεί σε όλα τα επίπεδα, ένα γεγονός που έχει λείψει όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού.

Περιμένουμε ξανά τον κόσμο στα γήπεδα, διότι εκείνος είναι που δίνει τον τόνο, τη ζωή και είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε σύντομα και 100% πληρότητα. Έχουμε αφήσει την δύσκολη περίοδο πια πίσω μας και πρέπει όλοι μας να έχουμε ένα αίσθημα αισιοδοξίας, ώστε σύντομα να βιώσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές τις αθλητικής ιστορίας».

Τάκης Πετρόπουλος – Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων

«Όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού περίμεναν αγωνιωδώς την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά, πως αθλητισμός χωρίς φιλάθλους, δεν μπορεί να υπάρξει.

Φυσικά κάτι τέτοιο, πρέπει να γίνει με την επίδειξη μεγάλη υπευθυνότητας των φιλάθλων για την προστασία τους και την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Δεν είναι μόνο η οικονομική πλευρά του ζητήματος που επιβάλλει την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, αλλά κυρίως ότι οι φίλαθλοι έχουν στερηθεί τόσο καιρό την κυριότερη μιμητική δραστηριότητα που τους προκαλεί μεγάλες συγκινήσεις».

Παναγιώτης Διακοφώτης – Πρόεδρος της επιτροπής ιδιότητας ποδοσφαιριστών ΕΠΣ Δωδεκανήσου

«Νομίζω ότι αυτή η απόφαση που πάρθηκε είναι στη σωστή κατεύθυνση τόσο για τις ομάδες όσο και για τον φίλαθλο κόσμο. Πιστεύω πως ακόμα και εκείνοι που έχουν τις αμφιβολίες τους για τον εμβολιασμό, πλέον θα τους δώσει ένα κίνητρο παραπάνω, αν αγαπούν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό».

BN Sports

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης