Face to Face

Ο Αντώνης Στεργιάκης στο BN Sports: «Απρόβλεπτη η Λουντογκόρετς – Αυτά πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός»

Ο Αντώνης Στεργιάκης στο BN Sports: «Απρόβλεπτη η Λουντογκόρετς – Αυτά πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός»
Ο πιο έμπειρος Έλληνας ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, σκιαγραφεί την αντίπαλο του Ολυμπιακού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.
Σχετικά Άρθρα

Οι πολλές απουσίες δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τον Ολυμπιακό κόντρα στη Νέφτσι Μπακού, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν την πρόκριση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, με δύο νίκες, με το ίδιο σκορ (1-0). Ταυτόχρονα, η Λουντογκόρετς Ράζγκραντ κατάφερε να επιβληθεί της Μούρα (0-0 στη Σλοβενία και 3-1 στην Βουλγαρία) και να είναι εκείνη το επόμενο εμπόδιο του ελληνικού συλλόγου.

Μία ομάδα, σαφώς ανώτερη από τους Αζέρους αλλά όχι… «θηρίο» για να τρομάξει τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που την γνωρίζει καλύτερα από κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή, είναι αναμφίβολα ο Αντώνης Στεργιάκης.

Ο 22χρονος πορτιέρο, που αυτή την στιγμή αγωνίζεται στην Μπλάκμπερν, έπαιξε για πέντε ολόκληρα χρόνια στο πρωτάθλημα της Βουλγαρίας, με τη φανέλα της Σλάβια Σόφιας. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2020 πήρε το αεροπλάνο για την Αγγλία έναντι 110 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο έχει βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπος με τους μόνιμους πρωταθλητές της γειτονικής χώρας.

Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο «BN Sports» δίνει στο… πιάτο την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού και αναφέρει τι πρέπει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» για να πάρουν την πρόκριση. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν, ο παίκτης-«κλειδί» αλλά και η προσοχή που χρειάζεται.

  • Ποιο είναι το αγωνιστικό προφίλ της Λουντογκόρετς;

«Γενικά η Λουντογκόρετς, όσα χρόνια ήμουν στη Βουλγαρία, είχε αρκετά δυνατή ομάδα και στο πρωτάθλημα και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Βέβαια έχω να τους δω αρκετό καιρό από τότε που έφυγα από τη Σλάβια αλλά κάθε χρόνο είχαν την καλύτερα ομάδα»

  • Πόσο δύσκολο έργο έχει ο Ολυμπιακός;

«Η Λουντογκόρετς είναι μια απρόβλεπτη ομάδα που δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια όποτε πιστεύω ότι θα κοντράρει αρκετά τον Ολυμπιακό»

  • Τι θα πρέπει να προσέξει;

«Έχουν παρά πολύ ταχύτητα και στην άμυνα και στην επίθεση και παίζουν πολύ απ’ τα πλαγιά. Αυτό νομίζω είναι το δυνατό τους σημείο. Θα παίξουν τεράστιο ρόλο τα μπακ του Ολυμπιακού»

  • Αν οι απουσίες που έχει αυτή την στιγμή μπορούν να τον επηρεάσουν;

«Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα αρκετά δυνατό σύνολο όποτε δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεάσει. Το έδειξε άλλωστε και κόντρα στη Νέφτσι Μπακού»

stergiakis-2_1.jpg

  • Θεωρείς πως ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί; Αν ναι γιατί;

«Φυσικά και μπορεί να προκριθεί αλλά πρέπει να προσέχει γιατί όπως είπα και πριν η Λουντογκόρετς είναι πολύ απρόβλεπτη ομάδα μέσα στο γήπεδο»

  • Ποιον ποδοσφαιριστή θεωρείς ποιο επικίνδυνο και γιατί;

«Αναμφίβολα, ο Κλαούντιου Κεσέρου είναι ο ποδοσφαιριστής που κουβαλάει την μεγαλύτερη εμπειρία. Τρομερός φορ με απίστευτη εκτελεστική ικανότητα. Και ο Βάντερσον στα εξτρέμ. Έχει απίστευτη τεχνική κατάρτιση και είναι ο απόλυτος κίνδυνος από τα εξτρέμ»

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης