Face to Face

Ο Ορέστης Μένκα στο BN Sports: «Πρόκληση για την καριέρα μου η Ακρόπολις»

Ο Ορέστης Μένκα στο BN Sports: «Πρόκληση για την καριέρα μου η Ακρόπολις»
Ο 28χρονος τερμαφοφύλακας άνοιξε ένα νέο «κεφάλαιο» στην καριέρα του και δηλώνει πανέτοιμος να αντεπεξέλθει.

Αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους τερματοφύλακες που έχουν αγωνιστεί στα Ελληνικά γήπεδα. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα από τη Σουηδική Ακρόπολις -στην οποία προπονητής είναι ο Γιάννης Χριστόπολος και αγωνίζεται ο Παναγιώτης Δημητριάδης- φεύγοντας για πρώτη φορά μακριά από την Ελλάδα.

Ο λόγος για τον 28χρονο κίπερ Ορέστη Μένκα, ο οποίος παραχώρησε αποκλειστικά δηλώσεις στο «BN Sports», με αφορμή τη μεταγραφή του. Ο πολύπειρος ύψους 1,88 ποδοσφαιριστής (σ.σ. με πάνω από 100 συμμετοχές, μεταξύ άλλων, σε Δόξα Δράμας, Λεβαδειακό, Αιγινιακό) και που είχε αναδειχθεί κορυφαίος της Football League τη σεζόν 2018-19- δηλώνει πανέτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του.

Αναφέρεται στους στόχους της Ακρόπολις, στο «ζεστό» καλωσόρισμα που του επιφύλασσαν οι ιθύνοντες της, ενώ καταγράφει και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον τρόπο λειτουργίας της σουηδικής ομάδας.

menka-akropolis.jpg

Η Συνέντευξη:

-Ορέστη είσαι πλέον ποδοσφαιριστής της Ακρόπολις. Πως προέκυψε αυτή η πρόταση;

«Είμαι χαρούμενος για το νέο βήμα στην καριέρα μου. Στην Ακρόπολις με πρότεινε αρχικά ο μάνατζερ που συνεργάζομαι από την εταιρία Promozone Sports Management. Ωστόσο, και ο προπονητής, κ.Γιάννης Χριστόπουλος όταν ενημερώθηκε πως έχω μείνει ελεύθερος από τον Λεβαδειακό με προσέγγισε απευθείας.

Μετέπειτα, όλα πήραν το δρόμο τους...»

-Είναι η πρώτη φορά που φεύγεις μακριά από την Ελλάδα για να αγωνιστείς στο εξωτερικό. Τι σε έπεισε και σε έκανε να πάρεις την απόφαση να αποδεχθείς αυτή την πρόκληση;

«Η αλήθεια είναι πως το αναζητούσα αρκετά χρόνια, διότι ήθελα πάντα να δοκιμαστώ στο εξωτερικό και η πρόταση της Ακρόπολις είναι πρόκληση για εμένα. Πέρα από το καλό αγωνιστικό επίπεδο, θεωρώ πως τόσο οι οικονομικές απολαβές όσο και γενικότερα οι ευκαιρίες που μπορούν να παρουσιαστούν είναι αρκετά καλύτερες και περισσότερες.

Δεν δυσκολεύτηκα να πάρω αυτή την απόφαση».

Menka_Orest_parousiasi.jpg

-Πως σε υποδέχθηκαν στην Ακρόπολις; Με τον κόουτς Χριστόπουλο είχατε μια πρώτη συνομιλία;

«Ήταν εξαιρετικά θερμή η υποδοχή όλων στο σύλλογο, γεγονός που με εξέπληξε. Με έκαναν να αισθανθώ άνετα από τις πρώτες μου ώρες, γεγονός που θα με βοηθήσει να εγκλιματιστώ γρηγορότερα.

Όσο για τον κόουτς, μιλήσαμε και με έχει βοηθήσει και εκείνος σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι πολύ καλός προπονητής, μα πάνω απ'όλα σοβαρός και αξιόλογος άνθρωπος».

-Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας της Σουηδίας (σ.σ. Superettan) έχει φτάσει στην 14η αγωνιστική και η Ακρόπολις βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις. Σε πρώτο πλάνο για εσάς είναι η σωτηρία;

«Ρεαλιστικός στόχος τη δεδομένη χρονική στιγμή, πράγματι, είναι αυτός. Πρόκειται για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπου όλες οι ομάδες βρίσκονται αρκετά κοντά μεταξύ τους. Στην Ακρόπολις γίνεται σοβαρή δουλειά και υπάρχει καλό υλικό, οπότε είμαι αισιόδοξος πως θα πετύχουμε τον στόχο μας.

Βέβαια, αν εξασφαλίσουμε από νωρίς τη σωτηρία, θα προσπαθήσουμε και για μια θέση λίγο ψηλότερα».

-Είσαι μόλις λίγες ημέρες στη Σουηδία. Ωστόσο, σου έχει κάνει κάτι εντύπωση αναφορικά με τις εγκαταστάσεις, με τις προπονήσεις και τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας της Ακρόπολις, σε σχέση και με τα βιώματα σου από την Ελλάδα;

«Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έφυγα από τη Θεσσαλονίκη με 40 βαθμούς και όταν έφτασα εδώ είχε 19 (σ.σ. γέλια). Σίγουρα, οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλύτερες από αντίστοιχες στην Ελλάδα και οι προπονήσεις έχουν μεγάλη ένταση και στην Ακρόπολις δίνεται έμφαση σε τακτικές του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Πιστεύω, η διαφορά με αρκετούς συλλόγους στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής».

 38砃ɏєǠԏՠЏďӖIщӔǠ/ ‘BʼnГP (֙ԏÑVɁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

-Είσαι ένας πολύ έμπειρος τερματοφύλακας. Πάνω από 100 συμμετοχές στην καριέρα σου όλες τις προηγούμενες σεζόν και καλύτερος γκολκίπερ τη σεζόν 2018-19 στη Football League. Με αφορμή όλα τα παραπάνω, τι στόχους βάζεις για τη συνέχεια;

«Πράγματι αγωνίζομαι ανελλιπώς όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος μου είναι πρώτα απ'όλα να βοηθήσω την Ακρόπολις να υλοποιήσει τους στόχους της και να αφομοιώσω όσα περισσότερα μπορώ από τη φιλοσοφία του προπονητή μου, αλλά και του επικεφαλής της ομάδας των τερματοφυλάκων.

Πάντα σκέφτομαι το κάτι παραπάνω και γιατί όχι με μια καλή σεζόν να δοκιμάσω και στη μεγαλύτερη κατηγορία».

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης