Face to Face

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη στο BN Sports: «Το παιχνίδι με την Τσεχία θέλει υπομονή - Παλέψαμε με την Ισπανία»

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη στο BN Sports: «Το παιχνίδι με την Τσεχία θέλει υπομονή - Παλέψαμε με την Ισπανία»

Λίγο πριν την αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Τσεχία στο πλαίσιο του EuroVolley, η Ανθή Βασιλαντωνάκη μίλησε στο BN Sports για τα λάθη της ομάδας στον αγώνα με την Ισπανία, το κλίμα που επικρατεί, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για καθαρή νίκη σήμερα.

Ύστερα από την ήττα με 3-0 σετ στην πρεμιέρα απέναντι στην οικοδέσποινα Βουλγαρία, αλλά και την ήττα με το ίδιο σκορ από την Πολωνία στη 2η αγωνιστική, οι οποίες βρίσκονταν μέσα στο πρόγραμμα, η Εθνική μας ηττήθηκε και στον πρώτο «τελικό» που έδωσε με την Ισπανία με 3-2 σετ. Παρότι προηγήθηκε στο tie break με 8-3, δυστυχώς το ροζ φύλλο αγώνα κατέληξε στην ισπανική ομάδα.

Μπορεί η πρώτη νίκη να μην ήρθε, ήρθε όμως ο πρώτος βαθμός, ο οποίος μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Βέβαια, ο σημερινός αγώνας απέναντι στην Τσεχία (ΕΡΤ-3, 17:30) είναι do or die. Διαφορετικά η τελευταία αναμέτρηση με τη Γερμανία θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Το παιχνίδι με τις Τσέχες έχει και μια ιδιαιτερότητα, καθώς ο προπονητής τους είναι ο Γιάννης Αθανασόπουλος, ο οποίος επί μία τριετία ήταν ο συνεργάτης του Γκιγιέρμο Ναράνχο στην Στουτγάρδη.
φωτο1.JPG

Αυτό που χρειαζόμαστε λοιπόν τώρα από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, είναι μια νίκη με 3-0 ή 3-1, ώστε να υπερτερούμε σε πιθανή τριπλή ισοβαθμία (με Τσεχία, Ισπανία) καθώς και οι τρεις ομάδες θα έχουν από μία νίκη. Όμως εμείς θα έχουμε 4 βαθμούς, οι Τσέχες 3 και οι Ισπανίδες 2. Και όλα αυτά ενώ εμείς και οι Τσέχες θα παίξουμε από ένα ακόμη ματς (24/8 Ελλάδα-Γερμανία και Βουλγαρία-Τσεχία) και οι Ισπανίδες αντιμετωπίζουν σήμερα την Πολωνία στις 20:30 και στις 25/8 τη Γερμανία.

φωτο2.JPG

Η Ανθή Βασιλαντωνάκη, η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με την Ισπανία έχοντας 30 πόντους (25/66 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 67% υπ. - 33% άριστες) μίλησε στο BN Sports για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και το τι χρειάζεται να δείξει η Εθνική στο σημερινό παιχνίδι. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει στις μέχρι τώρα αναμετρήσεις, τονίζοντας παράλληλα πως το σημερινό παιχνίδι θέλει υπομονή.

Αρχικά, η διεθνής διαγώνιος και ακραία αναφέρθηκε στην ήττα από την Ισπανία λέγοντας πως: «η Ισπανία έπαιξε πολύ καλά. Εμείς στα σημεία που έπρεπε να την κοντράρουμε, δυστυχώς δεν βρήκαμε πάλι κάποια λύση, γεγονός που φαίνεται να είναι αυτή τη στιγμή το πρόβλημά μας σε όλα τα παιχνίδια. Δηλαδή, όταν έχουμε ένα κενό που χάνουμε κάποιους πόντους, δεν βρίσκουμε μία λύση για να αλλάξει η ροή του παιχνιδιού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «το κλίμα στην ομάδα είναι θετικό για το σημερινό παιχνίδι. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο το ματς και περιμένουμε ότι η Τσεχία θα παλέψει, γιατί είναι μία πολύ μαχητική ομάδα. Ελπίζουμε και εμείς να μπούμε με το ίδιο πρόσωπο και να κάνουμε την πρώτη μας νίκη».

Τι θέλετε να κρατήσετε από την αναμέτρηση με την Ισπανία και τι όχι;

«Ότι το παλέψαμε σε πολλά σημεία και δεν παρατήσαμε το παιχνίδι. Αντίθετα, αυτό που θέλουμε να αλλάξει είναι ότι δεν πρέπει να αφήνουμε πολλούς σερί πόντους να φεύγουν, γιατί αυτό οδηγεί στο να χάσουμε το παιχνίδι. Και μετά όταν κυνηγάς το σκορ είναι διαφορετική και η ψυχολογία».
Φώτο_3.jpg

Αναζητάμε δύο νίκες με Τσεχία και Γερμανία για την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης;

«Σίγουρα θέλουμε μία καθαρή νίκη με την Τσεχία ή 3-1 ή 3-0 σετ. Νομίζω αυτό είναι το πιο σημαντικό σήμερα και μετά βλέπουμε τον αγώνα με τη Γερμανία».

Αναφορικά με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις η Ανθή δήλωσε πως η ομάδα έχει «βρει» τον αέρα της, παίζει πιο απελευθερωμένα και σήμερα ελπίζουν να κρατήσουν όλα τα θετικά που έδειξαν με την Ισπανία ώστε να τα βάλουν στον σημερινό «τελικό».

Τι χρειάζεται να βελτιώσετε περισσότερο ;

«Νομίζω το παιχνίδι θα χρειαστεί πολλή υπομονή γιατί όπως προείπα η Τσεχία είναι μια ομάδα που δίνει μάχη μέσα στο γήπεδο σε όλους τους πόντους. Άρα πρέπει να έχουμε υπομονή και σίγουρα να είμαστε πολύ επιθετικές».  

Οι τελευταίες αγωνιστές του Β΄ ομίλου:

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

17.30 (ΕΡΤ-3): Ελλάδα - Τσεχία

20.30: Πολωνία - Ισπανία

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

17.30 (ΕΡΤ-3): Γερμανία - Ελλάδα

20.30: Βουλγαρία - Τσεχία

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

17.30: Ισπανία - Γερμανία

20.30: Βουλγαρία - Πολωνία

Βαθμολογία

1.Πολωνία 3 νίκες - 0 ήττες, 9 βαθμοί, 9-2 σετ, 268-224 πόντοι

2.Βουλγαρία 2 νίκες - 1 ήττα, 7 βαθμοί, 8-3 σετ, 254-205 πόντοι

3.Γερμανία 2 νίκες - 1 ήττα, 5 βαθμοί, 7-6 σετ, 284-294 πόντοι

4.Τσεχία 1 νίκη - 2 ήττες, 3 βαθμοί, 5-7 σετ, 268-277 πόντοι

5.Ισπανία 1 νίκη - 2 ήττες, 2 βαθμοί, 4-8 σετ, 250-274 πόντοι

6.Ελλάδα 0 νίκες - 3 ήττες, 1 βαθμός, 2-9 σετ, 211-261 πόντοι

Φωτεινή Κρεμαστιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης