Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στις ΗΠΑ δημιουργεί μία νέα σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες - Ωφελημένοι Trump και Putin

tags :
Η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στις ΗΠΑ δημιουργεί μία νέα σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες - Ωφελημένοι Trump και Putin
Η διπλωματία της ανθρωπιστικής βοήθειας συβάλλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας
H επείγουσα αποστολή της ρωσικής βοήθειας προς τις ΗΠΑ  ήρθε σε καθοριστική στιγμή, καθώς βελτίωσε σημαντικά την εικόνα της Μόσχας στα μάτια των Αμερικανών και συνέβαλε στη διαμόρφωση μίας νέας σχέσης μεταξύ των δύο Μεγάλων Δυνάμεων, με πρώτο βήμα την απομάκρυνση της μεταξύ τους έντασης.
Αυτή η ανθρωπιστική βοήθεια εστάλη μετά από συμφωνία Trump - Putin κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας με τον Ρώσο πρόεδρο να εκφράζει την πρόθεσή του να βοηθήσει τον αμερικανικό λαό που πλήττεται από την πανδημία.
Το γεγονός, πως οι ΗΠΑ καθίστανται το νέο επίκεντρο της πανδημίας, προκαλεί αισθήματα αλληλεγγύης ανάλογα με εκείνα που επικράτησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου.
Κοιτάζοντας πέρα από τις ευγενείς προθέσεις του Putin, είναι σαφές ότι αυτή η κίνηση ήταν τόσο συμβολική όσο και ουσιαστική υπό την έννοια ότι βελτίωσε τη φήμη της χώρας του μεταξύ των μέσων Αμερικανών και με τη σειρά της προωθεί το σχέδιο του Trump για μία νέα ουσιαστική σχέση μεταξύ των δύο μεγάλων δυνάμεων.
Η ρωσική βοήθεια εστάλη στις ΗΠΑ με έγκριση του Trump και αυτό είναι το σημαντικότερο, αφού διαφορετικά δεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, παρατηρεί ο εξειδικευμένος ιστότοπος «One World Press».
Βλέποντας πως ο πλανήτης τώρα πολεμά σε έναν κατά κάποιο τρόπο  «Γ Παγκόσμιο Πόλεμο», αυτό θα μπορούσε να χρησιμεύσει στους δύο ηγέτες για να υπενθυμίσουν στον μέσο Αμερικανό την πολεμική συμμαχία ΗΠΑ – ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ενάντια στον κοινό εχθρό τον φασισμό.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/Russia-aids-US.jpg?itok=9neU29eT

Όχι μόνο θα μπορούσε να βελτιώσει τη συνολική θέση της Ρωσίας στα μάτια των Αμερικανών μετά από τέσσερα χρόνια έντασης σχετικά με την ανάμειξη της Μόσχας στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ αλλά ενδεχομένως να επέφερε και χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.  
Η κοινή τους μάχη ενάντια στον Covid -19 έχει «αιχμαλωτίσει» την προσοχή του κόσμου ακριβώς εξαιτίας του πόσο απροσδόκητο ήταν ότι η Ρωσία  θα αποφάσιζε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αμερική.
Ο Trump παρείχε στη Ρωσία μια ιστορικά άνευ προηγουμένου νίκη αλλά το έκανε με έντονους στρατηγικούς υπολογισμούς στο μυαλό του.
Αντιμετωπίζει έντονες αντιθέσεις από το αμερικανικό βαθύ κράτος για μία κοινή σχέση με την Ρωσία .
Με λίγα λόγια, κάποιοι στις ΗΠΑ και από το στρατόπεδο Trump πιστεύουν ότι η επίτευξη μιας σειράς «ρεαλιστικών συμβιβασμών» με τη Ρωσία σχετικά με τη Συρία, την Ουκρανία και άλλα θέματα θα μπορούσε να διευκολύνει την προσέγγιση της χώρας αυτής με τη Δύση και έτσι να μειώσει συγκριτικά την αυξανόμενη στρατηγική της εξάρτηση από την Κίνα.
Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι οι λεγόμενοι μαχητές του «Ψυχρού Πολέμου» στις ΗΠΑ θεωρούν αυτή τη στρατηγική αποτυχημένη, επειδή απλά δεν εμπιστεύονται τη Μόσχα. 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης