Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αυτές οι 10 μετοχές έχουν αγνοήσει την ανάκαμψη κατά 77% της αγοράς από τα χαμηλά Μαρτίου 2020

Αυτές οι 10 μετοχές έχουν αγνοήσει την ανάκαμψη κατά 77% της αγοράς από τα χαμηλά Μαρτίου 2020

Για 10 μετοχές η εικόνα τους στο ΧΑ θυμίζει τις μέρες που ξέσπασε η πανδημία όπου ουδείς γνώριζε τι θα ακολουθούσε

Με την αγορά να έχει ενισχυθεί κατά 77% από τα χαμηλά του Μάρτη 2020, τουλάχιστον 10 μετοχές του ΧΑ, δείχνουν πως η αντίδραση δεν τις έχει επηρεάσει.

Εξακολουθούν να διαπραγματεύονται στα επίπεδα που είχαν βρεθεί εξαιτίας του μεγάλου sell off στις αγορές, χωρίς να δείχνουν διαθέσεις να ακολουθήσουν τη χρηματιστηριακή ανάκαμψη.
Από τις 480 μονάδες ο Γενικός Δείκτης έχει επιστρέψει στις 860 μονάδες περίπου και η επενδυτική ψυχολογία εμφανίζεται βελτιωμένη.
Θετικοί και οι περισσότεροι αναλυτές, οι οποίοι βλέπουν πως θα μπορούσε αν διατηρηθεί το καλό κλίμα στο εξωτερικό ο Γ.Δ. να προσεγγίσει και πάλι τις 900 μονάδες και ουσιαστικά να «σβήσει» τις απώλειες λόγω της πανδημίας.
Όμως για 10 μετοχές η εικόνα τους στο ΧΑ θυμίζει τις μέρες που ξέσπασε η πανδημία, τότε που ουδείς γνώριζε τι θα ακολουθούσε.

Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς καταγράφει απώλειες 10% από την τιμή που είχε ένα χρόνο πριν.
Η αύξηση κεφαλαίου έχει επηρεάσει σημαντική τη μετοχή με αποτέλεσμα να μην έχει ακολουθήσει την πορεία των άλλων τραπεζών.
Σημειώνεται πως ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 73% από τις 16/3/20, ενώ υπενθυμίζεται πως οι τραπεζικές μετοχές είχαν καταγράψει και νέο χαμηλό στα τέλη Οκτωβρίου 2020, χωρίς να έχει γράψει αντίστοιχο η αγορά.
Η Attica Group έχει πληγεί από την πανδημία και τη ραγδαία υποχώρηση του τουρισμού, αλλά και άλλες εισηγμένες με εξάρτηση στον τουρισμό είδαν τα μεγέθη τους να υποχωρούν, όμως έχουν αντιδράσει από τα χαμηλά τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Autohellas η οποία είχε φτάσει στα 4 ευρώ περίπου τον περασμένο Μάρτιο αλλά σήμερα βρίσκεται πάνω από τα 6,50 ευρώ.
Και η Aegean παρά την αύξηση κεφαλαίου και την κρατική ενίσχυση που θα λάβει έχει καταφέρει να απομακρυνθεί από τα χαμηλά της.
Η Attica Group βρίσκεται σήμερα λίγο χαμηλότερα από τα χαμηλά του Μαρτίου 2020 και λίγο υψηλότερα από το χαμηλό των 0,73 ευρώ που έγραψε στις αρχές Νοεμβρίου.
Χαμηλότερα από τα επίπεδα του Μαρτίου 2020 διαπραγματεύεται και η MIG.
Οι ανησυχίες για το ύψος των δανείων και της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που έχουν μείνει καθηλώνουν τη μετοχή σε τιμές γύρω από τα 0,03 ευρώ.
Η Forthnet έχει λόγο που δεν έχει καταφέρει να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της και αυτός είναι η δημόσια πρόταση στα 0,30 ευρώ και η έξοδος σύντομα από την αγορά του ΧΑ.
Οριακά υψηλότερα από τα χαμηλά του Μαρτίου διαπραγματεύεται και η μετοχή του ΙΑΣΩ.
Το διάγραμμα δείχνει συσσώρευση μεταξύ 1,20 ευρώ και 1,35 ευρώ με χαμηλούς μάλιστα όγκους συναλλαγών.
Κάτω από τα χαμηλά του Μαρτίου διαπραγματεύονται και οι Μύλοι Λούλη, με τη μετοχή να έχει επηρεαστεί από την πρόθεση ξένου να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο.
Αν και τα θεμελιώδη δικαιολογούν υψηλότερα επίπεδα, η συσσώρευση συνεχίζεται και η μετοχή παραμένει καθηλωμένη πέριξ των 2,50 ευρώ.
Η χαμηλή εμπορευσιμότητα κρατάει χαμηλά και τη μετοχή της Βογιατζόγλου και κοντά στα χαμηλά του Μαρτίου, ενώ υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο είχε γράψει και νέο χαμηλό.
Καθηλωμένη και η μετοχή της Ικτίνος λίγο πάνω από τα χαμηλά του Μαρτίου, αλλά και εδώ το διάγραμμα δείχνει πολύμηνη συσσώρευση, ενώ προβληματίζουν και κάποιες πωλήσεις που έχουν βγει από insider στις τελευταίες συνεδριάσεις.
Και εδώ τα μεγέθη έχουν επηρεαστεί από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα.
Καμία διάθεση να απομακρυνθεί από τα χαμηλά της και από τη Χαϊδεμένος και συσσωρεύει 12 μήνες μεταξύ 0,50 ευρώ και 0,65 ευρώ.
Κοντά στα χαμηλά της διαπραγματεύεται τέλος, και η Ελγέκα καταγράφοντας συσσώρευση 12 μηνών.
Η μετοχή έχει επηρεαστεί από το σχεδιασμό για αύξηση κεφαλαίου, μία αύξηση όμως που κρίνεται αναγκαία για τη βελτίωση της ρευστότητας, τη μείωση των υποχρεώσεων και τη βελτίωση των ιδίων κεφαλαίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης