Face to Face

Ο Γιώργος Γεωργιάδης στο BN Sports: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τίτλο του 2001 - Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιους τελικούς»

Ο Γιώργος Γεωργιάδης στο BN Sports: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τίτλο του 2001 - Δεν υπάρχουν φαβορί σε τέτοιους τελικούς»

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονται ξανά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από 20 χρόνια και ο συνδετικός κρίκος του τώρα και του τότε, ακούει στο όνομα Γιώργος Γεωργιάδης.

12 Μαΐου του 2001. Στο γήπεδο «Νίκος Γκούμας», διεξάγεται ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Από τη μία ο πρωταθλητής της χώρας και από την άλλη, η γεμάτη ταλέντο ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Στο τελευταία σφύριγμα, το τρόπαιο καταλήγει στη Θεσσαλονίκη και ο Δικέφαλος κατακτάει τίτλο έπειτα από 16 χρόνια με σκορ 4-2.

Τα πρόσωπα που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο εκείνο το βράδυ, είναι αρκετά. Όμως, ένα που συνδέει και τις δύο ομάδες, είναι αναμφίβολα ο Γιώργος Γεωργιάδης. Ο παλαίμαχος εξτρέμ μίλησε στο «BN Sports» για εκείνο το παιχνίδι, στο οποίο είχε σκοράρει κιόλας, και το συγκρίνει με το τωρινό. Πόσο σημαντικός ήταν ο τίτλος για την ομάδα, ποιον θεωρεί φαβορί στο φετινό τελικό και ποιο τρόπαιο θεωρεί ως το πιο σημαντικό της καριέρας του.

Ένας τελικός που ξυπνάει πάρα πολλές αναμνήσεις σε εσάς καθώς είχατε αγωνιστεί σε εκείνο το παιχνίδι, πριν από 20 χρόνια. Πιστεύετε πως υπάρχουν διαφορές του τότε με το τώρα;

«Σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Καταρχάς, στον τελικό του 2001 υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί. Ο Ολυμπιακός είχε μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα και με έναν πολύ καλό προπονητή. Είχε αναδειχθεί και πρωταθλητής ενώ εμείς είχαμε αρκετά διοικητικά προβλήματα. Είχαμε το ταλέντο αλλά τα εσωτερικά θέματα είχαν παίξει τεράστιο ρόλο. Τώρα ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός. Έχει σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα.»

Φέτος, θεωρείτε πως υπάρχει φαβορί;

«Όχι, δεν υπάρχει φαβορί. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι και φέτος πρωταθλητής, όμως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα εξαιρετικό επίπεδο. Σε τέτοια παιχνίδια, όταν η δυναμική των δύο ομάδων είναι κοντά, τότε δεν μπορείς να βγάλεις κάποιο φαβορί. Πιστεύω θα είναι ένα ισορροπημένο παιχνίδι και θα ήθελα να κερδίσει το ποδόσφαιρο»
3868647_1.jpg

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σε εκείνη τη χρονιά;

«Όπως είπα, ο Ολυμπιακός ήταν το μεγάλο φαβορί. Όμως και εμείς είχαμε ένα πολύ καλό ρόστερ. Υπήρχε κυρίως ελληνικό στοιχείο και όλοι μας είχαμε πολύ ταλέντο. Στους Έλληνες προσθέτω και τους Κύπριους που είχαμε (Οκκάς και Εγκωμίτης). Είχαμε τρελό πάθος και όρεξη να αποδείξουμε την αξία μας. Αυτό ήταν το μυστικό. Όλοι μαζί παίξαμε για την ομάδα. Βέβαια, ήμασταν και τυχεροί γιατί ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά εμείς το εκμεταλλευτήκαμε»

Πως νιώσατε όταν σκοράρατε;

«Κάθε γκολ έχει τη δική του ομορφιά. Είναι υπέροχο να σκοράρεις σε έναν τελικό και να χαρίζεις τον τίτλο στην ομάδα σου. Ήταν αρκετά σημαντικό για τη νίκη. Το σκορ ήταν 2-0 και σίγουρα ο Ολυμπιακός θα έψαχνε τη μείωση στο δεύτερο ημίχρονο. Το τρίτο γκολ μας έδωσε ένα μεγάλο προβάδισμα»
2781525_2.jpg

Έχετε κατακτήσει αρκετούς τίτλους στην καριέρα σας με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ποιος ήταν ο πιο σημαντικός;

«Είναι τεράστια χαρά όταν σηκώνεις ένα τρόπαιο. Ωστόσο, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό, η κατάκτηση ενός τίτλους ήταν κάτι… αναμενόμενο. Σαν καθημερινότητα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κατακτήσει τίποτα για 16 χρόνια. Οπότε ήταν τόσο μεγάλη η χαρά όταν πήραμε το κύπελλο το 2001, που δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Είστε από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί με τις τρεις από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Με ποια δεθήκατε περισσότερο;

«Σε όλες τις ομάδες είχα περάσει υπέροχα. Στον ΠΑΟΚ όμως δέθηκα παραπάνω. Ήταν ένα απίστευτο οικογενειακό κλίμα. Οι οπαδοί είναι ένα με την ομάδα και το πάθος που υπήρχε ήταν σε τεράστια επίπεδα. Ένιωθες την αγάπη που υπήρχε για την ομάδα».
3048624_1.jpg

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης