Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Panetta (ΕΚΤ): Το ψηφιακό ευρώ θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα και το απόρρητο των συναλλαγών

Panetta (ΕΚΤ): Το ψηφιακό ευρώ θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα και το απόρρητο των συναλλαγών
Εάν η ΕΚΤ εμπλακεί σε ψηφιακές πληρωμές, το απόρρητο θα προστατεύεται καλύτερα. . .γιατί δεν είμαστε ιδιωτικές εταιρείες, δήλωσε ο Panetta 
Σχετικά Άρθρα

Η «κυκλοφορία» του ψηφιακού ευρώ θα ενισχύσει το απόρρητο των συναλλαγών και θα προστατεύσει την Ευρωζώνη από την «απειλή» ανταγωνιστικών κρυπτονομισμάτων που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη νομισματική κυριαρχία της Ένωσης, σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη που επιβλέπει την ανάπτυξή του.
Ο Fabio Panetta, εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε στους Financial Times ότι ένας από τους βασικούς στόχους του έργου είναι η αντιμετώπισης της διάδοσης ψηφιακών νομισμάτων που δημιουργήθηκαν από άλλα κράτη και εταιρείες.
«Εάν η κεντρική τράπεζα εμπλακεί σε ψηφιακές πληρωμές, το απόρρητο θα προστατεύεται καλύτερα. . .γιατί δεν είμαστε ιδιωτικές εταιρείες », είπε.
«Δεν έχουμε εμπορικό ενδιαφέρον για την αποθήκευση, τη διαχείριση ή τη δημιουργία εσόδων από τα δεδομένα των χρηστών», πρόσθεσε.

Η απειλή

«Φυσικά υπάρχει η πιθανή απειλή που θα μπορούσε να προέλθει από άλλους που εκδίδουν ψηφιακά μέσα πληρωμών. . .
Εάν οι άνθρωποι θέλουν να πληρώσουν ψηφιακά και δεν τους προσφέρουμε ψηφιακά μέσα πληρωμής, κάποιος άλλος θα το κάνει», εξήγησε.
«Αντίθετα με το ψηφιακό ευρώ "ασταθή νομίσματα" όπως το Diem, το προγραμματισμένο ψηφιακό νόμισμα του Facebook, επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα τόσο εύκολα όσο και γραπτά μηνύματα.
Η πρόσφατη διαβούλευση της ΕΚΤ για ένα ψηφιακό ευρώ διαπίστωσε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών είναι το απόρρητο των συναλλαγών.

Με Bluetooth

Ωστόσο, ο Panetta τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα έχει επεξεργαστεί τρόπους για να διαχωρίσει την ταυτότητα των χρηστών από τα στοιχεία πληρωμής τους.
«Η πληρωμή θα περάσει, αλλά κανένας στην αλυσίδα πληρωμών δεν θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες», σημείωσε.
Η κεντρική τράπεζα έχει επίσης δοκιμάσει «πληρωμές εκτός σύνδεσης για μικρά ποσά, στα οποία δεν καταγράφονται δεδομένα.
Μεταφορές ποσών 70 ή 100 ευρώ θα μπορούσαν να γίνουν με τη χρήση Bluetooth μεταξύ συσκευών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης