Face to Face

Ο Ηλίας Καντζούρης στο BN Sports: «Η παρουσία του Ολυμπιακού στην Α1 είναι το ‘’αλατοπίπερο’’»

Ο Ηλίας Καντζούρης στο BN Sports: «Η παρουσία του Ολυμπιακού στην Α1 είναι το ‘’αλατοπίπερο’’»
Ο Ηλίας Καντζούρης ανανέωσε πρόσφατα την συνεργασία του με τον Κολοσσό Ρόδου, χαρακτηρίζοντας την ομάδα ως το κατάλληλο μέρος για δουλειά και πλέον στοχεύει να ‘’χτίσει’’ πάνω στην περσινή, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένη πορεία μέχρι τα πλέι-οφ.
Σχετικά Άρθρα

Ο Ηλίας Καντζούρης φαίνεται πως βρήκε το… λιμάνι του στην Ρόδο και μίλησε στο «BNSports» για την ανανέωση της συμφωνίας του και την μεταγραφική περίοδο. Παράλληλα αναφέρθηκε στον άλλοτε συνεργάτη του στην ΑΕΚ και νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Πρίφτη, σχολίασε την πιθανή παρουσία του Ολυμπιακού στην BasketLeague, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Βασίλη Σπανούλη και Νίκο Ζήση.  

Αναλυτικά ο Ηλίας Καντζούρης δήλωσε στο «ΒΝ Sports»:  

 Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας και αν περιμένατε να εξελιχθεί με αυτό τον τρόπο η περσινή σεζόν;  

Η αλήθεια είναι ότι περάσαμε μέσα από διάφορες... συμπληγάδες. Οι παίκτες και ο οργανισμός γενικότερα καταφέρανε και ανταπεξήλθαν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο με βάση όσα μας προέκυψαν κατά την διάρκεια της χρονιάς. Νομίζω ότι ήταν ένα βήμα μπροστά για τον Κολοσσό αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο βήμα που αφορά την επόμενη χρονιά και πως θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βελτιωθούμε, να κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά, ώστε να έχουμε ένα θετικό πρόσημο ακόμη και στο τέλος της επόμενης σεζόν.  

BASKET LEAGUE 2020 -2021 / ʏˏӓϓ - БόLjŁӠ(֙ԏÑVɁ: ׁчӠƁ̐ŔϕˁӠ/ EUROKINISSI)

Πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί ανέπαφο το υπάρχον ρόστερ και αν είναι πιθανό σημαντικοί παίκτες όπως ο Κερέμ Κάρτερ και ο Ντόμινικ Άρτις να παραμείνουν;  

Εδώ μιλάμε για business. O νόμος της αγοράς και της ζήτησης είναι αμείλικτος. Βλέπουμε τεράστιοι οργανισμοί όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στο ποδόσφαιρο παραχωρούν παίκτες μετά από καλές σεζόν. Οπότε θεωρώ πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα πιθανά σενάρια. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να χτίζεται κάτι από την αρχή αλλά αυτή είναι η δουλειά. Πρέπει να αποδεχθούμε κάποια δεδομένα που υπάρχουν στην αγορά. Τα παιδιά που κάνουν καλές σεζόν, ανεβαίνουν επίπεδο και στο οικονομικό κομμάτι εκτός το αγωνιστικό, οπότε από την δική μας πλευρά θα ήταν χαρά μας.  

Ανανεώσατε πρόσφατα με τον Κολοσσό Ρόδου. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;  

Θεώρησα ότι είναι ένα περιβάλλον στο οποίο εγώ μπορώ να εργαστώ ουσιαστικά ασχολούμενος με το αντικείμενό μου, το μπάσκετ. Μιλάμε για μία σοβαρή διοίκηση με εμπλεκόμενους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον χώρο. Για εμένα το ζητούμενο στη δεδομένη χρονική στιγμή ήταν η σταθερότητα και να μπορέσω να κάνω άλλο ένα σταθερό βήμα μπροστά και από εκεί και πέρα το μέλλον είναι μπροστά μας.  

Ο Δημήτρης Πρίφτης είναι ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού και έχετε συνεργαστεί μαζί του στην ΑΕΚ την χρονιά 2007. Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και αν πιστεύετε ότι ταιριάζει η φιλοσοφία του με την νέα του ομάδα;  

Είναι σοβαρός, εργατικός και συνεπής χωρίς… φαμφάρες. Δουλεύει μεθοδικά. Νομίζω έχει διάρκεια σε ότι κάνει και από εκεί και πέρα αν ταιριάζει σε φιλοσοφία θα φανεί μέσα στο γήπεδο και στην εξέλιξη της σεζόν.  

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Ολυμπιακού στη μεγάλη κατηγορία;  

Η παρουσία του Ολυμπιακού στην Α1 είναι το ‘’αλατοπίπερο’’. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει ο Ολυμπιακός, γιατί η παρουσία του αυτομάτως μπορεί να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα οι άλλες ομάδες να γίνουν πιο δυνατές. Γενικά το πρωτάθλημα αποκτάει άλλη αίγλη. Όποιος δεν το βλέπει αυτό θεωρώ ότι εθελοτυφλεί, αλλά από εκεί και πέρα η ταυτόχρονη παρουσία των δύο αυτών ομάδων δεν θα έπρεπε να συνεπάγεται ότι μιλάμε για μία μάχη δύο σωματείων. Θα έπρεπε να υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες, ώστε να μπορούν όλες οι ομάδες να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα κάτω από ίσους όρους σε όλα τα επίπεδα και όποιος παρουσιάζεται πιο δυνατός μέσα στο γήπεδο να μπορεί να παίρνει αυτό που του αξίζει. Να μην μιλάμε για μία μάχη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, γιατί θεωρώ ότι ουσιαστικά αυτός ήταν και ο κύριος λόγος που βιώσαμε και βιώνουμε άσχημες μέρες στο ελληνικό μπάσκετ. Το μπάσκετ δεν είναι υπόθεση δύο, είναι υπόθεση όλων των σωματείων. Θα έπρεπε ουσιαστικά να σκεφτούμε πως το προϊόν θα το παρουσιάσουμε προς τα έξω πάλι σαν κάτι θελκτικό και όχι σαν κάτι που να δείχνει ότι αφορά μόνο αυτά τα δύο σωματεία.  

BASKET LEAGUE 2020-2021 / БόLjŁӠЁԑS - ʏˏӓϓ (֙ԏÑVɁ: MOTION TEAM)

Μέχρι στιγμής έχει επισημοποιηθεί η παραμονή του Βασίλη Ξανθόπουλου και του Σωτήρη Μπιλλή. Υπάρχει κινητικότητα στα μεταγραφικά της ομάδας, όσον αφορά νέα πρόσωπα, και προς ποια θέση εστιάζετε;  

Είναι δεδομένο ότι πρώτο μας μέλημα ήταν να ανανεώσουμε τον Βασίλη Ξανθόπουλο αναγνωρίζοντας την περσινή του προσφορά. Γενικότερα η παρουσία του στην ομάδα και δεν αναφέρομαι μόνο στο μπασκετικό κομμάτι. Θέλουμε να κρατήσουμε κάποια παιδιά από πέρυσι. Αυτό έχει να κάνει και με το τι μπορούμε. Εχουμε κάνει την έρευνα αγοράς μας, είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια. Έχουμε το πλεονέκτημα ότι ξεκινάμε πιο νωρίς την φετινή σεζόν και θα μετρήσουμε καλύτερα τις επιλογές μας. Με κριτήριο την σωστή χημεία θα διαμορφώσουμε την επόμενη ομάδα μας, όπως την έχουμε στο μυαλό μας. Άλλωστε είμαι της άποψης ότι οι καλοκαιρινές επιλογές κατά κάποιον τρόπο κρίνουν σε μεγάλο βαθμό πως θα εξελιχθεί η σεζόν. Οπότε πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Στόχος να δημιουργήσουμε μία καλή βάση γηγενών παικτών και από εκεί και πέρα να χτίσουμε μία ομάδα που θα μπορεί να εκφράσει στο παρκέ αυτά που έχουμε αυτά που έχουμε στο μυαλό μας.  

Σπανούλης και Ζήσης έριξαν τίτλους τέλους στην καριέρα τους. Πόσο μεγάλο θα είναι το κενό τους και τι αφήνουν ως παρακαταθήκη στο μπάσκετ;  

Νομίζω ήμασταν πολύ τυχεροί που ζήσαμε αυτούς τους παίκτες. Εγώ προσωπικά ήμουνα πάρα πολύ τυχερός που συνεργάστηκα μαζί τους. Από την μία με τον Βασίλη στην Εθνική ομάδα και με τον Νίκο εκτός από την Εθνική και στο Καζάν και στο Μπάμπεργκ. Πρόκειται για δύο τεράστιες προσωπικότητες και μεγάλες αξίες. Η κληρονομιά που αφήνουν είναι πάρα πολύ βαριά. Το πιο σημαντικό για εμένα έχει να κάνει με την αγάπη τους για το άθλημα και αυτό θεωρώ είναι κάτι το οποίο λείπει στις σύγχρονες μέρες. Όλοι οι νέοι πρέπει να παραδεχθούνε από το πόσο αγαπούσαν αυτοί οι παίκτες αυτό το οποίο έκαναν. Έχοντας ως γνώμονα την αγνή αγάπη για το άθλημα να μπορέσουν να κυνηγήσουν τους στόχους τους.  

bam.jpg

Με αφορμή την συνεργασία σας με τον Αντρέα Τρινκιέρι στην Εθνική ομάδα το 2013 αλλά και στη Μπάμπεργκ τι έχετε να θυμάστε από τον χαρακτήρα του;  


Είναι ένας έντονος άνθρωπος. Γενικότερα είναι ένας έξυπνος, ανοιχτόμυαλος τεχνικός. Νομίζω η πορεία του έχει δείξει πολλά πράγματα, όσο και αν λοιδορήθηκε εδώ στην Εθνική ομάδα. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία αλλά από εκεί και πέρα επειδή θεωρώ όλα κρίνονται στη διάρκεια νομίζω απέδειξε ότι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής.  

Ο στόχος της Ευρώπης μπορεί να θεωρηθεί εφικτός για τον Κολοσσό την επόμενη σεζόν;  

Αρχικός στόχος του Κολοσσού είναι να φτιάξει καλή ομάδα. Θα πρέπει να περιμένουμε να διαμορφώσουμε το ρόστερ μας. Θα δούμε ποιους έχουμε απέναντί μας και να γίνει η πρώτη προπόνηση της χρονιάς με τον σωστό τρόπο, ώστε να βάζουμε τούβλο τούβλο για να φτιάξουμε το οικοδόμημα που έχουμε στο μυαλό μας. Δεν πρέπει να κοιτάζουμε μακριά. Οργανισμοί όπως ο Κολοσσός πρέπει να κοιτάζουν κοντινούς στόχους. Έτσι θα κινηθούμε φέτος και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο.  

Νίκος Τσώτας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης