Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Νίκη του Macron στο δεύτερο γύρο ανεξαρτήτως αντιπάλου προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Νίκη του Macron στο δεύτερο γύρο ανεξαρτήτως αντιπάλου προβλέπει νέα δημοσκόπηση

Ο Γάλλος πρόεδρος συγκεντρώνει ποσοστό 25% στο πρώτο γύρο ενώ στο δευτερο γύρο φαίνεται να αποσπά ποσοστό 43%-46%

Σχετικά Άρθρα

O απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron θα κέρδιζε με διαφορά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, εάν αυτές διεξάγονταν Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022 , καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 25%, μπροστά από τις δύο κυριότερες αντιπάλους του, τη Valérie Pécresse των Ρεπουμπλικάνων και την ακροδεξιά Marine Le Pen που βρίσκονται στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 15,5% και οι δύο.
Στον δεύτερο γύρο ο Macron , που ακόμη δεν έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του, θα κέρδιζε και τις δύο αντιπάλους του, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ipsos-Sopra Steria για λογαριασμό της εφημερίδας Le Monde, και του κέντρου πολιτικών μελετών Cevipof, σε δείγμα 12.500 πολιτών.

Οι επιδόσεις

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στον δεύτερο γύρο ο Macron θα συγκέντρωνε ποσοστό 54% απέναντι στην Pécresse (46%) και 57% εάν αντίπαλός του ήταν η Le Pen (43%).
Ο έτερος υποψήφιος της ακροδεξιάς, ο Eric Zemmour, συγκεντρώνει ποσοστό 13% στον πρώτο γύρο.
Στην αριστερά, ο Jean-Luc Mélenchon. προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 8%, μπροστά από τον οικολόγο Yannick Jadot h (7%), την πρώην υπουργό του σοσιαλιστή πρώην προέδρου François Hollande , Christiane Taubira, (5%) και τη σοσιαλίστρια δήμαρχο του Παρισιού An Idalgo

Ο συσχετισμός δυνάμεων

Οι δύο γύροι των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένοι για τις 10 και τις 24 Απριλίου 2022.
Να σημειωθεί ότι πρόθεση ψήφου δεν συνιστά πρόβλεψη του αποτελέσματος αλλά δίνει μια ένδειξη του συσχετισμού δυνάμεων και της δυναμικής των υποψηφίων την ημέρα που διενεργήθηκε η δημοσκόπηση.
Europe Elects on Twitter: "France, Ipsos-Sopra Steria poll: Presidential  election Macron (LREM-RE): 25% (+1) Le Pen (RN-ID): 15.5% (+1) Pécresse  (LR-EPP): 15.5% (-1.5) Zemmour (REC-*): 13% (-1.5) ... +/- vs. 7-13 December
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης