Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Putin σε Δύση: Ο πλανήτης πληρώνει το τίμημα των φιλοδοξιών της - Νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω

Σφοδρή επίθεση Putin σε Δύση: Ο πλανήτης πληρώνει το τίμημα των φιλοδοξιών της - Νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω
Την 21η ημέρα ρωσικών στρατιωτικών επιθέσεων στην Ουκρανία, ο Putin υποστηρίζει ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί να θέσει την Ουκρανία υπό την κατοχή της
Σχετικά Άρθρα
Σφοδρή επίθεση κατά της Δύσης για την αντίδραση της στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και την επιβολή κυρώσεων, εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης, ελάχιστα λεπτά με την ομιλία του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, στο αμερικανικό κογκρέσο, όπου επανέλαβε το αίτημα για απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.
«Οι ενέργειες της Δύσης θυμίζουν τα αντισημιτικά πογκρόμ της δεκαετίας του 1930 στη Γερμανία» είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «ολόκληρος ο πλανήτης πληρώνει το τίμημα των φιλοδοξιών της Δύσης». Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε ότι «τα προβλήματα της Δύσης θα γίνουν μεγαλύτερα στο μέλλον», ενώ συμπλήρωσε ότι «ο μύθος της δυτικής ευζωίας καταρρέει» αλλά και ότι «η Δύση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές ενέργειας».
Παράλληλα, ο Putin υποστήριξε ότι «η Δύση είναι αυτοκρατορία των ψεμάτων», ενώ συμπλήρωσε ότι οι Δυτικοί δεν θέλουν μια ισχυρή ανεξάρτητη Ρωσία. «Οι Δυτικοί νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω, αλλά δεν μας καταλαβαίνουν».

Ο πόλεμος στην Ουκρανία

Όσον αφορά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που είναι σε εξέλιξη για 21η ημέρα, ο Putin επανέλαβε το αφήγημα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» και υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν είχε άλλη επιλογή.
Παρ' όλα αυτά, υποστήριξε ότι «δεν επιθυμούμε να θέσουμε υπό την κατοχή μας την Ουκρανία».
Επίσης, στον αντίποδα με τους ισχυρισμούς της Δύσης, ότι ο ρωσικός σχεδιασμός για την επίθεση στην Ουκρανία έχει βγει εκτός χρονοδιαγράμματος, λόγω της ισχυρής αντίστασης των Ουκρανών, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι «η επιχείρηση στην Ουκρανία διεξάγεται με επιτυχία και σύμφωνα με το σχέδιο».
Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι ο ρωσικός στρατός απέτρεψε σχέδια των Ουκρανών για επίθεση κατά του Donbas και της Κριμαίας, ενώ υπογράμμισε ότι «όλοι οι στόχοι των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Ρωσίας θα επιτευχθούν».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Putin, «οι δυτικοί πιέζουν τους Ουκρανούς να συνεχίσουν την αιματοχυσία, παρέχοντας τους όπλα».
Πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Οι συνέπειες των κυρώσεων στην οικονομία

Πάντως, ο Putin προειδοποίησε τους Ρώσους για άνοδο του πληθωρισμού και της ανεργίας.
«Δεν θα είναι εύκολο για τη ρωσική οικονομία. Η νέα οικονομική πραγματικότητα θα πρέπει να συνοδευτεί από βαθιές αλλαγές στη ρωσική οικονομία» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «ο οικονομικός πόλεμος στης Δύσης δεν θα πετύχει».
Μάλιστα, ο ίδιος έστειλε κι ένα μήνυμα προς τους Ρώσους επιχειρηματίες επισημαίνοντας ότι «η κατάσχεση των ρωσικών assets στο εξωτερικό, είναι ένα μήνυμα για τις ρωσικές επιχειρήσεις».
Σύμφωνα με τον Putin, η Δύση είχε ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία ως μέρος των κυρώσεων της και ότι «η σύγκρουση ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις».
«Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο», είπε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης