Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι δρόμοι που ισχύουν

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι δρόμοι που ισχύουν
Πού έχει διακοοεί η κυκλοφορία των οχημάτων
Σχετικά Άρθρα
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στο κέντρο της Αθήνας λόγω των συγκεντρώσεων και πορείας διαμαρτυρίας σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων συλλογικοτήτων, που πραγματοποιούνται σήμερα, Τετάρτη 17/4, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ με κύριο αίτημα τη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας.
Ήδη, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στις λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στην οδό Πανεπιστημίου.
Επιπλέον, κλείνουν σταδιακά και οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια και τα Προπύλαια.
Υπενθυμίζεται ότι έκτακτα μέτρα τροχαίας έχουν ληφθεί από τις 9:30 το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας.
Η χώρα βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό και έτσι, η Αθήνα έχει μείνει χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ κινούνται από τις 9:00 ως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας), στάση εργασίας έως τις 15:00 πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί, ενώ τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.

Οι συγκεντρώσεις

Στην Αθήνα, στις 11:00 ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Δ. Ταχματζίδης, σε δηλώσεις του τόνισε σημείωσε ότι η Συνομοσπονδία προετοίμασε την ημέρα της γενικής απεργίας εδώ και δύο μήνες, με κεντρικό στόχο και σύνθημα «θέλουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις θέλουμε τώρα».
«Ζητάμε από την κυβέρνηση να επέλθει η κανονικότητα στον ιδιωτικό τομέα και στην αγορά εργασίας γενικότερα. Για εμάς, κανονικότητα είναι να καταργηθούν οι μνημονιακές ρυθμίσεις, που έχουν "παγώσει" τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προσδιορίζει μονομερώς τον κατώτατο μισθό» ανέφερε ο κ. Ταχματζίδης και πρόσθεσε πως η ΓΣΕΕ συνεχίζει τον αγώνα της προς αυτή την κατεύθυνση.
Περαιτέρω,  στις 17:00 στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτοπορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.
Νωρίτερα, στις 9 το πρωί οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των συνταξιούχων συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας και καπόπιν μετέβησαν με πορεία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Στη Θεσσαλονίκη για σήμερα είναι προγραμματισμένες 5 συγκεντρώσεις και θα ακολουθήσουν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης