Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πληθωρισμός εκτός ελέγχου - Το εισόδημα που χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει άνετα σε κάθε πολιτεία

ΗΠΑ: Πληθωρισμός εκτός ελέγχου - Το εισόδημα που χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει άνετα σε κάθε πολιτεία

Ποιες είναι οι πιο ακριβές Πολιτείες

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε τα εισοδήματα που χρειάζονται οι οικογένειες για να ζουν άνετα στις Ηνωμένες Πολιτείες - και η έντονη αντίθεση στο κόστος ζωής μεταξύ των πολιτειών είναι εκπληκτική.
Συγκεκριμένα, στις πιο ακριβές πολιτείες οι οικογένειες χρειάζονται σχεδόν 300.000 δολάρια για να ζήσουν απλά «άνετα».
Η λιγότερο ακριβή πολιτεία απαιτεί περίπου το μισό από αυτόν τον μισθό - ακόμα πάνω από 100.000 $.
Εν τω μεταξύ, ο μέσος ετήσιος μισθός στις ΗΠΑ είναι 59.428 $ ή 28,34 $ ανά ώρα, από τον Μάιο του 2024. 
Η νούμερο ένα πιο ακριβή πολιτεία για να ζεις άνετα είναι  η Μασαχουσέτη, όπου μια οικογένεια με δύο εργαζόμενους γονείς και δύο παιδιά χρειάζεται συνολικό οικογενειακό εισόδημα 301.184 $.
Αντίθετα, ο Μισισιπής είναι το λιγότερο ακριβός, όπου μια οικογένεια απαιτεί 177.798 δολάρια για να καλύψει τα έξοδά της και να διατηρήσει μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής.
Το χαμηλότερο κόστος στέγασης και τα συνολικά έξοδα συμβάλλουν στην οικονομική προσιτότητα του Μισισιπή σε σχέση με άλλες πολιτείες.
Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από τον Υπολογιστή μισθού διαβίωσης του MIT, που ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 14 Φεβρουαρίου.
Για να καθορίσουν το εισόδημα που απαιτείται για έναν άνετο τρόπο ζωής, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ισορροπημένη στρατηγική προϋπολογισμού.
Αυτή η προσέγγιση διέθεσε το 50 τοις εκατό των κερδών για την κάλυψη αναγκών όπως στέγαση, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και παντοπωλεία, διασφαλίζοντας ότι οι οικογένειες θα μπορούσαν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες χωρίς οικονομική πίεση.
Ένα άλλο 30 τοις εκατό κατευθύνθηκε σε διακριτικές δαπάνες, συμπεριλαμβανομένης της ευελιξίας στις επιλογές του τρόπου ζωής και στις δραστηριότητες αναψυχής.
Και το υπόλοιπο 20 τοις εκατό χρησιμοποιήθηκε για αποταμιεύσεις ή επενδύσεις, προωθώντας την οικονομική ασφάλεια και τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα.

Το κόστος ζωής ανά πολιτεία

Η ανάλυση αποκάλυψε περαιτέρω ότι για να ζήσουν άνετα στις πέντε κορυφαίες πολιτείες, οι οικογένειες πρέπει να κερδίζουν πάνω από 270.000 $ ετησίως, όπως αναφέρει η Visual Capitalist.
Μετά από τη Μασαχουσέτη ακολουθεί η Χαβάη, όπου οι οικογένειες απαιτούν ένα σημαντικό εισόδημα 294.611 $ για να απολαύσουν έναν άνετο τρόπο ζωής.
Το υψηλό κόστος ζωής στον τροπικό παράδεισο αποτελεί σημαντική οικονομική πρόκληση για τους κατοίκους.
Το Κονέκτικατ κατέλαβε την τρίτη θέση στη λίστα, με άνετο εισόδημα διαβίωσης 279.885 $.
Στη συνέχεια, φυσικά, η Νέα Υόρκη διεκδίκησε την τέταρτη θέση, με τις οικογένειες να χρειάζονται ετήσιο εισόδημα 278.970 $ για να διατηρήσουν έναν άνετο τρόπο ζωής.
Η ανταγωνιστική αγορά κατοικίας αυξάνει τα έξοδα διαβίωσης για τους κατοίκους σε όλο το Empire State.
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Καλιφόρνια , όπου μια οικογένεια απαιτεί εισόδημα 276.723 $ για να καλύψει άνετα τα έξοδά της.
Μετά τον Μισισιπή, το Αρκάνσας έφτασε στη δεύτερη θέση ως η λιγότερο ακριβή πολιτεία, όπου μια οικογένεια χρειάζεται εισόδημα 180.794 $ για να καλύψει άνετα τα έξοδά της.
Στη συνέχεια έρχεται η Δυτική Βιρτζίνια, όπου οι οικογένειες απαιτούν εισόδημα 189.363 $ για να διατηρήσουν έναν άνετο τρόπο ζωής.
Ακολουθεί η Λουιζιάνα με άνετο εισόδημα διαβίωσης 189.613 $.
Ολοκληρώνει τη λίστα ως το κορυφαίο πέμπτο λιγότερο ακριβό κράτος για να ζήσει άνετα είναι το Κεντάκι , όπου μια οικογένεια χρειάζεται ετήσιο εισόδημα 190.112 $ για να καλύψει τα έξοδά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης