Τελευταία Νέα
Gun Room

Πρεμιέρα για το αγωνιστικό δίκαννο Beretta SL2 - Το σκοπευτικό λειόκανο αλλάζει εποχή

tags :
Πρεμιέρα για το αγωνιστικό δίκαννο Beretta SL2 - Το σκοπευτικό λειόκανο αλλάζει εποχή
Το λανσάρισμλα του γίνεται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι στο Παρίσι, όπου αναμένεται το αγωνιστικό ντεμπούτο των SL2
Μια διαφορετική και τολμηρή αισθητική εγκαινιάζει αυτό το μήνα το νέο δίκαννο της Beretta.
Το λανσάρισμά του γίνεται εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι στο Παρίσι, όπου αναμένεται το αγωνιστικό ντεμπούτο των SL2.
Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, με την έναρξη πλήρους παραγωγής, το σκοπευτικό λειόκανο αλλάζει εποχή.
gn2_3.JPG
Η Εποχή του Υπερόπλου

Η διαφημιστική καμπάνια της Beretta δε διστάζει να το χαρακτηρίσει"HYPERGUN" (Υπερόπλο) που αλλάζει τα όσα γνωρίζουμε για τα δίκαννα.
Η προσεκτικά δομημένη εισαγωγή ξεκίνησε τέσσερα χρόνια πριν, το 2021 όταν 50 πρωτότυπα SL2 πωλήθηκαν σε επιλεγμένους πελάτες παγκοσμίως για να διαμορφωθεί ένα κλίμα ελίτ μοναδικότητας. Τα αρχικά όπλα πήγαν στα χέρια σκοπευτών του σκητ και τραπ. Αρκετοί από εκείνους θα βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στα γαλλικά γήπεδα αυτό το καλοκαίρι, κυνηγώντας χρυσά μετάλλια.
Η ιταλική φίρμα ελπίζει στις επιτυχίες τους και ετοιμάζεται να τις "κεφαλαιοποιήσει" αμέσως μετά.
Όπως είναι φυσικό, τα τουφέκια είναι προσανατολισμένα στο σκοπευτικό στίβο. Διαθέτουν όλα ρυθμιζόμενα κοντάκια και αγωνιστικού τύπου σκανδάλες τύπου "κασετίνας" που αφαιρούνται γρήγορα για συντήρηση και αντικατάσταση. Ήταν αυτό το χαρακτηριστικό των όπλων του Perazzi που τα έκανε δημοφιλή στους αγώνες και η "αυτοκρατορία του Γκαρντόνε" την οικειοποιήθηκε για να τον πολεμήσει.
gn3_3.JPG
Διαφορετική αισθητική

Το SL2 ξεφεύγει απο την πετπατημένη των SO ή DT στα οποία μας έχει συνηθίσει η Beretta.
To κοντάκι φαίνεται να συγκλίνει στη λαβή με μια κυματοειδή, "ρευστή" θα λέγαμε καμπύλη που συνεχίζεται στο μεταλλικό μέρος της βάσης. Το τρυκ αυτό κρύβει με επιτυχία το αυξημένο πλάτος της
βάσης. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας, η αλλαγή (εμπνευσμένη θα λέγαμε από την Boss και κατ’ επέκταση τη Perazzi) μειώνει το πλάτος και ύψος του πάνω μέρους της βάσης και τοποθετεί τις μάζες χαμηλότερα και ανάμεσα στα χέρια του σκοπευτή. Η μεταφορά των κλειδιών χαμηλότερα μέσα στη βάση και η χρήση χαμηλότερου και λιγότερο ογκώδους μοχλού ανοίγματος, υποτίθεται ότι βελτιώνει την ορατότητα του σκοπευτή.
Η "πεταλούδα" του μοχλού είναι διάτρητη, σχηματίζοντας τα τρία βέλη του λογότυπου της Beretta. Αυτή δεν είναι η μόνη στυλιστική πρωτιά. Η ράχη της βάσης διαθέτει ένα μοναδικό μεταλλικό μοτίβο στην επιφάνεια της: αμέτρητοι μικρο- κύλινδροι που ακυρώνουν την αντανάκλαση του φωτός και δίνουν μια υφή και όψη στο μέταλλο. Συμπληρώνονται από ηλεκτροχημική επίστρωση με χαρακτηριστικό χρώμα "γραφίτη". Δημιουργεί αντίθεση με το στιλπνό χρώμα στα ενισχυτικά "μάγουλα" και το γυαλισμένο και διακοσμημένο με ροζέτες μπλοκ των καννών.
Η διακόσμητική χάραξητης βάσης γίνεται με λέηζερ. Την εκτελεί για λογαριασμό της Beretta η ML Laser που επιμελείται τη διακόσμηση και των SL3. Η αυτοματοποιημένη διαδικασία μειώνει το χρόνο παραγωγής και το κόστος. Αν και με βασική τιμή κοντά στα 20.000 ευρώ θα περίμενε κανείς περισσότερο "χώρο" για προσωποποιημένα χαρακτηριστικά. Αυτά υπάρχουν, τουλάχιστον όσον αφορά τα ξύλινα μέρη.
Το "βασικό" ξύλο προέρχεται από καρυδιά επιπέδου 4, αλλά μπορεί με μια επιβάρυνση να αναβαθμιστεί σε 5 (εκθεσιακή ποιότητα).
Οι πελάτες μπορούν να απαιτήσουν συγκεκριμένα μέτρα και πέλματα. Το σχήμα της πάπιας είναι πολύ λεπτότερο από το συνηθισμένο της εταιρείας, με έντονες αιχμές που θυμίζουν το Browning Cynergy. Υπάρχουν τρείς επιλογές για το φινίρισμα με διαφορετικές τεχνικές λαδιού.
gn4_2.JPG
Μηχανικές λεπτομέρειες

Οι επιλογές για μήκος κανών είναι 71 ή 76cm. Οι θαλάμες, πάντα σε cal. 12 μπορεί να είναι 70 ή 76mm (2 ¾ ή 3 ίντσες). Η εσωτερική γεωμετρία κανών περιλαμβάνει νέους κώνους προσαρμογής μήκους 43mm. Τη σύσφιξη ρυθμίζουν τα πρωτοεμφανιζόμενα σε δίκαννο της Beretta τσοκ OCXP. Η εταιρεία αποκαλεί το σύνολο Steelium ProX και το διαφημίσει ως "τις καλύτερες κάννες" που έχουν δημιουργήσει.
Ο μηχανισμός πυροδότησης με ελατήρια τύπου "V" προέρχεται από το DT11 και όπως είπαμε είναι εύκολα αφαιρούμενος. Παρόλα αυτά, οι διαστάσεις της "κασετίνας" δεν επιτρέπουν την εναλλαγή μεταξύ των δύο μοντέλων.
Προτιμήθηκε γιατί αποδίδει σαφέστερη αίσθηση στη μονή σκανδάλη που κινεί και τις δύο σφύρες. Υπάρχει επιλογέας για τις κάνες πάνω στο μοχλό ασφάλειας, ο οποίος βρίσκεται στην κλασική θέση (στη ράχη της βάσης, πίσω από το μοχλό ανοίγματος των καννών). Η Beretta θα προσφέρει με έξτρα χρέωση μια ελαφρότερη σκανδαλοθήκη από ανθρακόνημα στη θέση της στάνταρ μεταλλικής.
Οι πωλήσεις ξεκινούν αυτές τις ημέρες και καθώς τα πρώτα όπλα θα φτάνουν στις ευρωπαϊκές αγορά θα υπάρχουν τρείς διαφορετικές εκδόσεις αποκλειστικά για σκοποβολή: Σκητ. Τραπ και Σπόρτινγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης