Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα δυσοίωνα σημάδια του επερχόμενου Αρμαγεδδώνα - ΗΠΑ, Βρετανία ετοιμάζονται για πόλεμο ενώ η ΕΕ γίνεται γεωπολιτικό μενταγιόν του ΝΑΤΟ

Τα δυσοίωνα σημάδια του επερχόμενου Αρμαγεδδώνα  - ΗΠΑ, Βρετανία ετοιμάζονται για πόλεμο ενώ η ΕΕ γίνεται γεωπολιτικό μενταγιόν του ΝΑΤΟ
Όλα τα σημάδια δείχνουν πως οι μεγάλες δυνάμεις της συλλογικής Δύσης εισήλθαν σε φάση πυρετώδους πολεμικής προετοιμασίας
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για μεγάλο πόλεμο και αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Βουλή των Αντιπροσώπων, που μάλιστα ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους ενέκρινε μία τροποποιημένη εκδοχή του ετήσιου νομοσχεδίου πολιτικής άμυνας
Ο αμυντικός προϋπολογισμός ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει διάταξη, που θα εγγράφει αυτόματα όλους τους Αμερικανούς σε ένα σύστημα σχεδόν υποχρεωτικής στράτευσης καταργώντας τον εθελοντικό χαρακτήρα της θητείας, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η εθελοντική στράτευση ίσχυε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 αλλά η κατακόρυφη πτώση του ενδιαφέροντος για στρατιωτική θητεία εξανάγκασε την αμερικανική διοίκηση σε στροφή 180 μοιρών.
Σε γενικές γραμμές οι ΗΠΑ ακολουθούν το μοντέλο, που υπάρχει σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και αρκετών μεγάλων κρατών μελών του ΝΑΤΟ.
Για την αλλαγή αυτή υπάρχει δικομματική υποστήριξη (Ρεπουμπλικάνοι – Δημοκρατικοί) ενώ το Πεντάγωνο παραδέχεται ανοιχτά ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ένας αντίπαλος, όπως η Ρωσία, είναι η υποχρεωτική στράτευση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ξεκάθαρα προπαγανδιστικά το Πεντάγωνο τονίζει την ανάγκη να εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα για τους Αμερικανούς από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Για πόλεμο ετοιμάζονται Βρετανία και ΕΕ

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που προετοιμάζονται για πόλεμο.
Οι τελευταίες αλλαγές στις αγγελίες για στράτευση στο Ηνωμένο Βασίλειο προκάλεσαν ανατριχίλα σε πολλούς στη χώρα.
Τα προηγούμενα χρόνια, οι βρετανικές στρατιωτικές διαφημίσεις επικεντρώνονταν σε μεγάλο βαθμό στον «φεμινισμό», τον «πολυπολιτισμισμό» και την «διαφορετικότητα», δίνοντας έμφαση σε μια υποτιθέμενη «θρησκευτική και εθνική αρμονία», με μια διαφήμιση του 2018 που δείχνει έναν μουσουλμάνο στρατιώτη να προσεύχεται εν μέσω αποστολής.
Ωστόσο, τα νέα βίντεο στρατολόγησης είναι εντελώς διαφορετικά, που δείχνουν μόνο λευκούς Βρετανούς.
Πολλοί στο Ηνωμένο Βασίλειο το βλέπουν ως δυσοίωνο σημάδι του επερχόμενου πολέμου.
Σε νέα βίντεο του βρετανικού στρατού η πολυδιαφημισμένη «διαφορετικότητα» να απουσιάζει εντελώς.
Ωστόσο, το υπόλοιπο ΝΑΤΟ και η ίδια η ΕΕ φαίνεται να κάνουν το ίδιο.
Συγκεκριμένα, ο ανασχηματισμός των γραφειοκρατικών ελίτ στις Βρυξέλλες υποδηλώνει επίσης ότι η ταραγμένη Ένωση βρίσκεται πλέον σε πορεία σύγκρουσης με τη Ρωσία.
Ο Josep Borrell αντικαθίσταται από την Kaja Kallas τη νυν πρωθυπουργό της Εσθονίας, η οποία είναι διαβόητη για το μίσος της για τη Ρωσία και έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «η Μόσχα πρέπει να χάσει».
Με ρωσοφοβικά γεράκια σε θέσεις εξουσίας η ΕΕ επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά πως είναι ουσιαστικά ένα γεωπολιτικό μενταγιόν του ΝΑΤΟ.

Με το γεράκι Kallas ετοιμάζεται και η ΕΕ

Η Kallas δείχνει την κατεύθυνση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η ΕΕ.
Στη Ρωσία είναι καταζητούμενη για την αποξήλωση μνημείων του σοβιετικού στρατού ενώ στην ίδια την πατρίδα της είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλής.
Το 70% των Εσθονών απαντά «Ναι» στην ερώτηση εάν η Kallas πρέπει να φύγει από την πρωθυπουργία της χώρας.
Σε σύγκριση με την ίδια, ακόμη και ο Joe Biden ή ο Olaf Scholz μπορούν να θεωρούνται δημοφιλείς πολιτικοί.
Η Kallas μισείται από τους Εσθονούς και για άλλους δύο σημαντικούς λόγους.
Η Kallas πρωτοστάτησε σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενώ εξάντλησε οικονομικά τη χώρας της στέλνοντας όπλα αξίας 0,8% του ΑΕΠ της Εσθονίας στον Zelensky.
Η νέα επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ αποστράγγισε την εσθονική οικονομία και άμυνα για να ενισχύσει την Ουκρανία.
Επί πρωθυπουργίας της η πάλαι ποτέ «Τίγρης της Βαλτικής» μετατράπηκε σε μία εκφυλισμένη οικονομία με ύφεση, δημοσιονομικό έλλειμμα και απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου.

Επέβαλε φόρο στους Εσθονούς για χάρη της Ουκρανίας

Για να βρει πόρους, που θα χρηματοδοτήσουν τον πόλεμο της Ουκρανίας, έφτασε στο σημείο να επιβάλλει φόρο ιδιοκτησίας αυτοκινήτων που αναστάτωσε τον εσθονικό πληθυσμό.
Για τον επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ , η ικανότητα να λέει ψέματα είναι απολύτως απαραίτητη ιδιότητα, γι' αυτό και προωθείται η Kallas.
Αν και δεν είναι καθόλου διπλωμάτης, είναι γυναίκα και ρωσοφοβική που προωθεί τη γενική γραμμή της Δύσης σε σχέση με το Κίεβο και τη Μόσχα.
Είναι πολύ πιθανό η Ursula von der Leyen, να αναγνώρισε τον εαυτό της στην Kallas. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απέτυχε επίσης εντελώς στην προηγούμενη δουλειά της - στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας, του οποίου ηγήθηκε για έξι χρόνια, υπονομεύοντας το αξιόμαχο του γερμανικού στρατού.
Κατά τη διάρκεια της υπουργικής της θητείας ήταν μία από τις πλέον αντιδημοφιλείς πολιτικούς στη Γερμανία αλλά στις Βρυξέλλες αποδείχθηκε ένα αποτελεσματικό αλλά και άπληστο γεράκι, όπως απεδείχθη από την υπόθεση των εμβολίων Covid της Pfizer.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης