Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέα εμπλοκή στο θέμα επιστροφής του μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ με τις επιδοτήσεις της βιομηχανίας

Νέα εμπλοκή στο θέμα επιστροφής του μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ με τις επιδοτήσεις της βιομηχανίας

Επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη από την ΕΒΙΚΕΝ

Η άμεση επιστροφή του μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ, από επιχειρήσεις που έλαβαν την επιδότηση χωρίς να την δικαιούνται, είναι απολύτως αναγκαία προκειμένου να δοθούν έστω και με σημαντική καθυστέρηση επιδοτήσεις στις βιομηχανίες που είναι πραγματικοί δικαιούχοι και στις οποίες οφείλονται περίπου 120 εκατ. ευρώ για την τριετία 2021-2023.

Αυτό επισημαίνεται σε επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ (Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας) προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η ολιγωρία σε ένα σημείο της αγοράς ενέργειας, «χτυπάει» σε κάποιο άλλο σημείο και έρχεται η στιγμή που ο κόμπος φθάνει στο χτένι.

Φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια τέτοια στιγμή, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με την έντονη κοινωνική, αλλά και πολιτική αντίδραση που προκαλεί η επιστροφή των επιδοτήσεων που δεν δικαιούνταν επιχειρήσεις με παροχές ισχύος 35 KVA. Και εάν στην περίπτωση αυτή το ύψος των επιστροφών είναι της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ και αφορά 2.219 επιχειρήσεις, η υπόθεση της επιστροφής του μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ είναι πολύ μεγαλύτερη και αγγίζει στο σύνολο της, τα 600 εκατ ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης