Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλήθειες από Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Το ΝΑΤΟ υποδούλωσε την ΕΕ – Η Ευρώπη ιδιωτικοποίησε τον ΟΑΣΕ

Αλήθειες από Lavrov (Ρώσος ΥΠΕΞ): Το ΝΑΤΟ υποδούλωσε την ΕΕ – Η Ευρώπη ιδιωτικοποίησε τον ΟΑΣΕ
Οι συμφωνίες ασφαλείας «περιλαμβάνουν την υποταγή της Ευρώπης και την ανάσχεση της Ρωσίας»
Σχετικά Άρθρα
Ολομέτωπη επίθεση κατά των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergey Lavrov, από το βήμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατήγγειλε τις συμφωνίες ασφαλείας μεταξύ ευρωπαϊκών κρατών και ΝΑΤΟ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι κάθε μία από αυτές δημιουργήθηκε για να εξασφαλίσει την «κυριαρχία» των ΗΠΑ εις βάρος, μάλιστα, των ίδιων των χωρών της Ευρώπης.
«Εδώ και δεκαετίες», οι συμφωνίες ασφαλείας «περιλαμβάνουν την υποταγή της Ευρώπης και την ανάσχεση της Ρωσίας», υπογράμμισε, ενώ συνέχισε:
«Ο κύριος ρόλος σε αυτό ανατέθηκε στο ΝΑΤΟ, το οποίο τελικά υποδούλωσε την ΕΕ, η οποία κατά τεκμήριο δημιουργήθηκε για τους Ευρωπαίους και ιδιωτικοποίησε ξεδιάντροπα τους θεσμούς του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) κατά κατάφωρη παραβίαση της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι».
Σε ξεχωριστή συζήτηση με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Lavrov σχολίασε επίσης ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ βρίσκεται σε μια ακραία αυταπάτη αν πιστεύει ότι δεν θα πληγεί από έναν παγκόσμιο πόλεμο.
«Δεν αναζητούμε τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτό θα είχε καταστροφικές συνέπειες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Ουάσιγκτον είναι πεπεισμένη ότι δεν είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλά οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί της που θα υποφέρουν από έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, εάν η στρατηγική της κυβέρνησης Biden βασίζεται σε μια τέτοια ανάλυση, είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο λάθος».
«Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τον αυτοκτονικό ρόλο που προορίζονται να παίξουν», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον κορυφαίο διπλωμάτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας «καλέσει στα όπλα» ολόκληρη τη Δύση, επεκτείνουν τον εμπορικό και οικονομικό της πόλεμο ενάντια στους ανεπιθύμητους, «εξαπολύοντας μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία μονομερών καταναγκαστικών μέτρων που γυρίζουν μπούμερανγκ στην Ευρώπη και οδηγούν σε περαιτέρω κατακερματισμό της την παγκόσμια οικονομία». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης