Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικός στον Covid-19 ο Joe Biden, απομονώθηκε στο Ντέλαγουερ

Θετικός στον Covid-19 ο Joe Biden, απομονώθηκε στο Ντέλαγουερ
Ο γιατρός του είπε ότι είχε λάβει την πρώτη δόση του Paxlovid, ενός από του στόματος αντιικού φαρμάκου για τη θεραπεία του Covid-19 που συνήθως χορηγείται σε ηλικιωμένους και ασθενείς υψηλού κινδύνου
Θετικός στον Covid-19 βρέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, με αποτέλεσμα να ακυρώσει μια προγραμματισμένη ομιλία που διοργάνωσε μια ομάδα Λατίνων στο Λας Βέγκας.
Η Karine Jean-Pierre, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, είπε ότι ο Biden είχε «ήπια συμπτώματα» και θα επέστρεφε στο Ντέλαγουερ για να «απομονωθεί».
Θα συνέχιζε να εκτελεί τα «καθήκοντά του ως πρόεδρος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», είπε.
Η ασθένεια του Biden έρχεται εν μέσω μιας αυξανόμενης αντίδρασης από το δικό του Δημοκρατικό Κόμμα για την ικανότητά του να συνεχίσει την εκστρατεία του για δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, εν μέσω ανησυχιών για τη σωματική και ψυχική του κατάσταση.
Ο Biden έχει υποσχεθεί να συνεχίσει την προσπάθεια επανεκλογής του, αλλά αυτή την εβδομάδα είπε στο BET, ένα τηλεοπτικό δίκτυο, ότι εάν είχε «κάποιο ιατρικό κόλλημα» μπορεί να το ξανασκεφτεί.
Καθώς επιβιβαζόταν στο Air Force One για την πτήση από τη Νεβάδα στο Ντέλαγουερ, ο Biden, ο οποίος δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, είπε «Νιώθω καλά» και είπε ένα μπράβο στους δημοσιογράφους.
Σε σημείωμα που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος, ο γιατρός του προέδρου είπε ότι έπασχε από «γενική αδιαθεσία», με καταρροή και βήχα.
Ο γιατρός του είπε ότι είχε λάβει την πρώτη δόση του Paxlovid, ενός από του στόματος αντιικού φαρμάκου για τη θεραπεία του Covid-19 που συνήθως χορηγείται σε ηλικιωμένους και ασθενείς υψηλού κινδύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης