Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τόσκας: Θα εξαντληθούν όλα τα μέσα προκειμένου να απομακρυνθει ο κόσμος από την Ειδομένη

Τόσκας: Θα εξαντληθούν όλα τα μέσα προκειμένου να απομακρυνθει ο κόσμος από την Ειδομένη

Για όσους «δημιουργούν προβλήματα, μπορεί να γίνει χρήση ήπιας αστυνομικής βίας» υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες ο καταυλισμός της Ειδομένης «τελειώνει» προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στη Huff Post Greece.
Ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι θα εξαντληθούν όλα τα μέσα για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε χώρους φιλοξενίας, προσθέτοντας όμως ότι «σε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα μπορεί και να γίνει χρήση ήπιας αστυνομικής βίας».
«Δεν είναι ούτε ρεαλιστικό ούτε επιθυμία μας να επιτεθούμε σε 13.000 κόσμο, εκ των οποίων το 50% είναι γυναίκες και παιδιά, με βίαια αστυνομικά μέσα αστυνομικά» υποστήριξε.
Και εκτίμησε ότι θα πειστούν σιγά σιγά οι ίδιοι οι πρόσφυγες να εγκαταλείψουν την Ειδομένη.
Συμπλήρωσε, όμως, ότι θα γίνει πιο έντονη προσπάθεια τις επόμενες ημέρες «για να φύγουν από αυτό το χώρο και να πάνε σε καταυλισμούς.
Φυσικά σε κάποιους που δημιουργούν προβλήματα μπορεί και να γίνει χρήση αστυνομικής βίας αλλά ήπιας και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο κ. Μουζάλας (σ.σ. έναν μήνα) νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
Ερωτώμενος για τα θέματα της τρομοκρατίας και τις εξελίξεις μετά το χτύπημα τζιχαντιστών στις Βρυξέλλες τονίζει ότι «δεν έχουν ζητηθεί στοιχεία από τη βελγική πλευρά για τα συγκεκριμένα άτομα» και προσθέτει σε σχέση με πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χάρτες του βελγικού αεροδρομίου που βρέθηκαν στη γιάφκα του Παγκρατίου ότι «την εποχή εκείνη διαβιβάστηκαν όλα στις βελγικές Αρχές.
Εμείς δεν αναλύσαμε τα στοιχεία αυτά».
Για τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή επιθέσεων στην Ευρώπη χαρακτηρίζει ειλημμένη απόφαση την εφαρμογή του μητρώου επιβατών αεροπορικών πτήσεων (PNR), η οποία μάλιστα θα προχωρήσει πολύ γρήγορα.
Ερωτηθείς για το βίντεο που απεικονίζει ενόπλους να περιφρουρούν πορεία στα Εξάρχεια απαντά ότι «το κύριο πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι τα ναρκωτικά» και συμπλήρωσε ότι ο «Ρουβίκωνας» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένοπλη ομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης