Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συνελήφθη ο γιος του Σκουρλέτη (υπουργός ΣΥΡΙΖΑ) - Συμμετείχε σε επεισόδια κατά της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη ο γιος του Σκουρλέτη (υπουργός ΣΥΡΙΖΑ) - Συμμετείχε σε επεισόδια κατά της Χρυσής Αυγής
Στις 15 Ιουλίου ορίστηκε η δικάσιμος
Ο Βασίλης Σκουρλέτης, γιος του υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτης, είναι μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 21χρονος γιος του υπουργού και ακόμα 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την περασμένη Τετάρτη (6 Ιουλίου 2016), βρίσκονταν στην οδό Γράμμου στο Μαρούσι, αντιδρώντας σε διανομή φυλλαδίων που πραγματοποιούσαν μέλη της Χρυσής Αυγής.
Επισημαίνεται ότι τόσο ο Βασίλης Σκουρλέτης, όσο και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, πέρασαν την πόρτα του εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Σε βάρος του Βασίλη Σκουρλέτη σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθοράς ξένης περιουσίας, διατάραξη κοινής ειρήνης αλλά και απείθεια.

Το... χρονικό

Λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, ομάδα περίπου 50 ατόμων που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση, επιτέθηκαν εναντίων υποστηρικτών του εθνικιστικού κόμματος, που εκείνη την ώρα προσέρχονταν στα γραφεία της οδού Γράμμου και Κηφισίας.
Ακολούθησαν συμπλοκές με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν φθάσει στο σημείο για να προλάβουν τυχόν επεισόδιο, με τους αστυνομικούς να χρησιμοποιούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και την ομάδα των περίπου 50 ατόμων να διαλύεται προς τα γύρω στενά.
Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν τέσσερις προσαγωγές, που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο 21χρονος Βασίλης Σκουρλέτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φοιτητής Γεωπονικής δεν αποκάλυψε ούτε στους αστυνομικούς που του πέρασαν χειροπέδες, ούτε αργότερα την προανάκριση στη ΓΑΔΑ, ότι είναι γιος του υπουργού.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση τον επισκέφθηκε μόνο η μητέρα του, ενώ ο 21χρονος οδηγήθηκε μαζί με τους άλλους τρεις στο αυτόφωρο, με κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, εξύβριση και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.
Οι τέσσερις συλληφθέντες, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για τις 15 Ιουλίου στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης