Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο Putin υποτίμησε τους Ουκρανούς - Η Κίνα να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο Putin υποτίμησε τους Ουκρανούς - Η Κίνα να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος υποτίμησε το σθένος των Ουκρανών και την αντίσταση τους
Σχετικά Άρθρα
Το σθένος και την αντίσταση των Ουκρανών υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, επαναλαμβάνοντας ωστόσο την πάγια θέση της Δύσης ότι δεν θα επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, διότι αυτό θα σημάνει την εμπλοκή της Συμμαχίας στον πόλεμο.
«Ο Vladimir Putin έκανε μεγάλο λάθος επιτιθέμενος σε μια ανεξάρτητη χώρα» δήλωσε ο Stoltenberg προσερχόμενος στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με τους ηγέτες της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ συμπλήρωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος υποτίμησε το σθένος των Ουκρανών και την αντίσταση τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές δυνάμεις είναι πλέον πολύ καλύτερα εξοπλισμένες και εκπαιδευμένες από ό,τι το 2014 και είναι πια σε θέση όχι μόνο να αντισταθούν αλλά και να αντεπιτεθούν. «Έχουμε στείλει ικανό στρατιωτικό υλικό, με τους Ουκρανούς να κάνουν πολύ καλή χρήση», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ωστόσο η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία θα σήμαινε μαζικές επιθέσεις κατά των ρωσικών αεροσκαφών, και αυτό θα προκαλούσε περισσότερο θάνατο και περισσότερες καταστροφές», πρόσθεσε.
Τέλος, ο Stoltenberg κάλεσε την Κίνα να ενώσει τη φωνή της με τον υπόλοιπο κόσμο και να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Επίσης ζήτησε από το Πεκίνο να αποφύγει κάθε στήριξη, οικονομική ή στρατιωτική στη Μόσχα.

www.bankingnws.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης