Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η μεταβλητότητα του Bitcoin θα οδηγήσει τους επενδυτές στον χρυσό - Και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν

Η μεταβλητότητα του Bitcoin θα οδηγήσει τους επενδυτές στον χρυσό - Και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν
Αγοραστική ευκαιρία, η μείωση των τιμών του χρυσού
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι η ραγδαία μεταβλητότητα στα κρυπτονομίσματα θα ωθήσει τελικά τους επενδυτές του Bitcoin να επιστρέψουν στον χρυσό, εξέφρασε ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας εξόρυξης χρυσού, Evolution Mining.
Ειδικότερα, Jake Klein δήλωσε -μιλώντας στο CNBC- ότι το Bitcoin έχει ακόμη «μακρύ δρόμο» να διανύσει προτού αποκτήσει το είδος της «μακροβιότητας και ασφάλειας» που προσφέρει αποδεδειγμένα ο χρυσός στους επενδυτές τα τελευταία 70 χρόνια.
Τα κρυπτονομίσματα «κουβαλούν μια τεράστια ποσότητα κερδοσκοπικού χρήματος», είπε στο CNBC. «Θεωρώ πως η μεταβλητότητα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων θα οδηγήσει τελικά στην επιστροφή του κόσμου στον χρυσό», προέβλεψε ο Klein.
Η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά την περασμένη εβδομάδα και οι αναλυτές λένε πως πιθανότατα θα υποχωρήσει κι άλλο. Ο διαχειριστής hedge fund David Neuhauser είπε στο CNBC νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η μείωση των τιμών χρυσού είναι μια «τεράστια αγοραστική ευκαιρία» για τους επενδυτές αυτή τη στιγμή.
Ακόμη κι έτσι, ο Klein πιστεύει ότι τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν -υπάρχουν ευκαιρίες ο χρυσός «να σταθεί δίπλα» στο bitcoin σε αντίθεση με το σενάριο το bitcoin να αποτελέσει απειλή για το πολύτιμο μέταλλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης