Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Ορόσημο για τα κρυπτονομίσματα: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ ενέκρινε το πρώτο Spot Bitcoin ETF

Ορόσημο για τα κρυπτονομίσματα: Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις ΗΠΑ ενέκρινε το πρώτο Spot Bitcoin ETF
Μετά το ιστορικό φιάσκο, ήρθε η έγκριση...
Μετά το χθεσινό ιστορικό φιάσκο, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να ανακοινώνει ψευδώς στο twitter ότι ενέκρινε ένα ETF spot για bitcoin για πρώτη φορά, αυτή τη φορά ήρθε η έγκριση.
Έτσι, το χρηματιστήριο δικαιωμάτων προαίρεσης Cboe (Chicago Board Options Exchange) ανακοίνωσε ότι αύριο Πέμπτη (11/1) θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση διαφόρων spot bitcoin ΕΤFs (διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίου που βασίζονται στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα).
Μεταξύ των ETFs που θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται είναι το Ark/21 Shares Bitcoin ETF, το Franklin Templeton Bitcoin ETF, το WinsdomTree Bitcoin Fund και το Invesco/Galaxy Bitcoin ETF, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στον ιστότοπο του Cboe.
Με ξεχωριστεί ανακοίνωσή της, ωστόσο, η SEC γνωστοποίησε ότι ενέκρινε τη διαπραγμάτευση των spot bitcoin ETFs των Grayscale, Bitwise και Hashdex.
Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων και ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο επενδυτικό «όχημα» που επιτρέπει στους επενδυτές να αποκτήσουν έκθεση στην αγορά κρυπτονομισμάτων χωρίς να έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης