Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανθεκτικότητά του στην αγορά crypto

tags :
Το Bitcoin απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανθεκτικότητά του στην αγορά crypto
Μπορεί το Bitcoin να αποτελεί το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, με τη ζήτησή του να είναι αρκετά υψηλή, ωστόσο οι επενδυτές δεν περιορίζονται μόνο στη συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το Bitcoin, απέδειξε για ακόμη μια φορά την ανθεκτικότητά του την προηγούμενη εβδομάδα, ανακάμπτοντας στα 73.000 δολάρια μετά από μια σύντομη βουτιά.
Ειδικότερα, η πτώση του στα περίπου 68.600 δολάρια δεν διήρκησε για πολύ, αφού οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν το dip, αποτρέποντας μια σημαντική παραβίαση των βασικών επιπέδων στήριξης. Αυτή τη στιγμή, εάν και η τιμή του έφτασε πάλι στα επίπεδα αυτά, οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν και πάλι μια σύντομη ανάκαμψη.

Η σύντομη πτώση της τιμής του Bitcoin

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, το Bitcoin αντιμετώπισε αρκετές πτώσεις, οι οποίες κάθε φορά αντιμετωπίστηκαν με άμεση αγοραστική δραστηριότητα. Ειδικότερα, μια βουτιά κάτω από τα 70.000 δολάρια πριν λίγες ημέρες, αν και αρχικά σήμανε συναγερμό, λόγω της απειλής των επιπέδων στήριξης, δεν διήρκησε πολύ. Η ανάκαμψη ήταν άμεση, επαναφέροντας μάλιστα την τιμή του Bitcoin πάνω από τις 73 χιλιάδες.
Ένεκα των κινήσεων αυτών, οι αναλυτές επισήμαναν τη μεγάλη σημασία των ωριαίων κινητών μέσων όρων, ως μέτρο της βραχυπρόθεσμης τεχνικής δυναμικής στο Bitcoin. Παρά την πτώση της τιμής του, οι αγοραστές κατάφεραν να διατηρήσουν τον έλεγχο και συγκεκριμένα πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 100 ωρών. Αυτή η κίνηση όχι μόνο απέτρεψε την περαιτέρω πτώση, αλλά ενίσχυσε και την ανοδική τάση, παραμένοντας πάνω από το κρίσιμο όριο των 70.000 δολαρίων.

Η εμπιστοσύνη της κοινότητας στο Bitcoin

Η έγκαιρη παρέμβαση των αγοραστών σε καταστάσεις σαν αυτή, τονίζει την εμπιστοσύνη που επικρατεί στην κοινότητα crypto και γενικά στην αγορά κρυπτονομισμάτων, γύρω από το Bitcoin (BTC). Τα τελευταία χρόνια μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που οι κατακριτές του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις διορθώσεις του για να τονίσουν τον κίνδυνο που σχετίζεται με τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, σήμερα βλέπουμε για ακόμη μια φορά πως το Bitcoin ήρθε για να μείνει.
Το τελευταίο τετραήμερο είδαμε επίσης μια πτώση της τιμής του Bitcoin, το οποίο αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 67.936,95 περίπου δολάρια. Ωστόσο, κορυφαίοι αναλυτές του χώρου αναφέρουν ότι η ανάκαμψη και πάλι πάνω από τις 70.000 δολάρια θα είναι σχετικά σύντομη, μέσα στην εβδομάδα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που κολοσσοί του χώρου όπως η Bernstein, προβλέπουν άνοδο του BTC μέχρι και τα 150.000 δολάρια.
Ωστόσο, κάθε επενδυτής θα πρέπει να είναι προσεκτικός, αφού η αγορά crypto είναι αρκετά μεταβλητή και δεν είναι λίγες οι φορές που ένα bull run συνοδεύεται από μια διόρθωση της αγοράς.

Πώς οι επενδυτές εκμεταλλεύονταν την τεράστια ζήτηση γύρω από το Bitcoin;

Μπορεί το Bitcoin να αποτελεί το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, με τη ζήτησή του να είναι αρκετά υψηλή, ωστόσο οι επενδυτές δεν περιορίζονται μόνο στη συγκεκριμένη επενδυτική επιλογή. Ειδικότερα, εκμεταλλευόμενοι νέα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα στην αγορά, ολοένα και περισσότεροι μικροί και μεγάλοι επενδυτές στοχεύουν στη μεγιστοποίηση των κερδών τους από τα crypto.
Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα είναι το Bitcoin Minetrix, ένα νέο έργο το οποίο προσφέρει μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στην εξόρυξη Bitcoin. Ειδικότερα, επενδύοντας στο κρυπτονόμισμα του έργου, το BTCMTX, οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στο cloud, χωρίς την ανάγκη απόκτησης εξοπλισμού, ή να διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις.

Αγοράζοντας και ποντάροντας κρυπτονομίσματα BTCMTX μέσω της προπώλησης, ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να κερδίσει δωρεά Bitcoin, μεγιστοποιώντας τα κέρδη του από αυτό. Όσο λοιπόν ανεβαίνει η τιμή του Bitcoin, τόσο μεγαλύτερες θα είναι και οι ανταμοιβές μέσω του Bitcoin Minetrix.
Μάλιστα, με το Bitcoin Halving Να βρίσκεται περίπου έναν μήνα μακριά, δεν είναι καθόλου περίεργο να δούμε ένα από τα μεγαλύτερα bull runs της αγοράς το επερχόμενο χρονικό διάστημα.

Επισκεφθείτε το Bitcoin Minetrix

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης